M Çiçeği virüsü Avrupa’ya sıçradı!

Kongo'da ortaya çıkan ve komşu ülkelere yayılan maymun çiçeği virüsü, Afrika kıtasının dışına çıkarak Avrupa’da da tespit edildi.

M Çiçeği virüsü Avrupa'ya sıçradı!

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde ortaya çıkan ve komşu ülkelere yayılan maymun çiçeği virüsü, Afrika kıtasının dışına çıkarak Avrupa’da da tespit edildi.

İsveç’te ilk maymun çiçeği vakası, ülkenin başkenti Stockholm’de doğrulandı. İsveç Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı Jakob Forssmed, düzenlediği basın toplantısında, “Bugün öğleden sonra, İsveç’te Clade I olarak bilinen daha ciddi bir tür maymun çiçeği virüsü vakası tespit edildiğini teyit ettik” açıklamasını yaptı.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu tarafından yapılan açıklamada, bu vakanın maymun çiçeği virüsünün tehlikeli varyantı olan Clade I’in Afrika dışında ilk kez tespit edildiği belirtildi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise, dün itibarıyla maymun çiçeği virüsünün yayılması nedeniyle iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti. Avrupa’da ilk kez görülen bu vaka, küresel halk sağlığı için önemli bir uyarı olarak değerlendiriliyor.

Exit mobile version