KÖRFEZ DE KOKUYOR NE YAPACAKSINIZ?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BÜYÜKŞEHİR “SUSURLUK’TA KÖTÜ KOYUYA SON VERDİK” AÇIKLAMASI YAPTI

 

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Susurluk’taki Handere ve Hatap derelerinde 3.5 kilometrelik alanda temizlik yapıldığı, ot, ağaç ve alüvyon kalıntılarından arındırılan derelerdeki kötü kokunun son bulduğu belirtildi. İstediğinde atıklardan kaynaklanan kötükokulara son verebilen Büyükşehir Belediyesi, Edremit Körfezi’nde denize dökülen derelerdeki aşırı kirlenme ve dayanılmaz hale gelen kötü kokunun ortadan kaldırılması için istenen çalışmaları yapmıyor.

 

KİRLİLİK VE KÖTÜ KOKU HABERLERİNİ GÖRMEZDEN GELİYORLAR

KÖRFEZ’de, örneğin Edremit Çayı’ndaki kirliliğe nicedir dikkat çekiliyor. Medya konuyu sık sık gündeme taşıyor. Atıkların kirletip kötü kokuya neden olduğu çaydan alınan numuneler de ‘aşırı kirli’ çıkıyor. Diğer derelerde de durum farklı değil. Yataklardan aldığı balçığı OSB dolgu sahasına boşaltmanın ötesinde kirliliğe ve kötü kokuya çözüm üretmediği gözlenen Büyükşehir Belediyesi’nden, “Edremit Körfezi’nde kötü kokuya son veriyoruz” açıklaması bekleniyor. Sahil bandında yaşayanların çektiği kötü koku ve deniz kirliliğinin tek çözümü olan yeni arıtma tesisleri için de adım atılmıyor. Hepsi bir tarafa, Zeytinli’den Altınoluk’a kadar uzanan sahildeki çoğu sitenin kanalizasyonu yok!

 

KÖRFEZ DE KOKUYOR NE YAPACAKSINIZ?
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!