Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Başvuru Kılavuzu’nda yapılan değişiklikle birlikte hukuk fakültelerine girişte başarı sıralamasının yükseltildiğini açıkladı.
Artık hukuk fakültelerini yalnızca ilk 100 bin içinde yer alan adaylar tercih edebilecek.
“Eğitim Kalitesi Daha da Yükselecek”
Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu düzenlemenin hukuk eğitiminin kalitesini artıracağına olan inancını dile getirdi. Tunç, “Yargının insan kaynağını yetiştiren hukuk fakültelerine girişte başarı sıralamasının yükseltilmesi, verilen eğitimin kalitesini daha yukarılara taşıyacak. Geleceğimizin hukukçularına, adaletin tecellisi için çıkacakları zorlu yolda üstün başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Önemli Değişiklikler
Adalet Bakanı, hukuk fakültelerinde yapılan diğer düzenlemeler hakkında da bilgi verdi. Buna göre:
- Hukuk fakültelerinde ikinci öğretim uygulaması kaldırıldı.
- Yüksekokullardan dikey geçiş uygulaması sonlandırıldı.
Bu değişikliklerle birlikte, hukuk fakültelerine girişte kaliteyi artırmaya yönelik adımlar hız kazandı.
Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin Bir Parçası
Bakan Tunç, yapılan düzenlemenin Yargı Reformu Strateji Belgesi’nde belirtilen hedefler doğrultusunda hayata geçirildiğini vurguladı. Bu belge, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yargının insan kaynağı kalitesini artırmayı ve hukuk eğitiminin standartlarını yükseltmeyi amaçlıyor.
Geleceğin Hukukçularına Mesaj
Hukuk fakültelerine giriş şartlarının değişmesiyle birlikte, eğitim kalitesinde önemli bir iyileşme bekleniyor. Bakan Tunç, bu yeni düzenlemenin genç hukukçuların nitelikli bir eğitim almasına katkı sağlayacağını belirterek, adaylara başarılar diledi.
Yeni düzenleme, Türkiye’nin hukuk sistemi için nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.