Erdoğan’dan kabinede değişim mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretlerinden dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'dan kabinede değişim mesajı!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretlerinden dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Kabine’de yeni değişikliklerin sinyalini verirken, gıda güvenliği konusundaki mücadeleyi de değerlendirdi.

Kabine ve Parti Kadrolarında Değişim Sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yöneltilen AK Parti’deki değişim süreciyle ilgili soruya, değişimin yalnızca kadrolarla sınırlı kalmayacağını, parti programı ve idari mekanizmalarda da yeniliklerin olabileceğini belirtti. Erdoğan, “Kabinede ve Genel Başkan Yardımcıları arasında değişiklikler olabilir. Yeni süreçte duruma göre değerlendirmeler yapıyoruz. Kabinemizde daha önce iki arkadaşımız değişti. İleride bu süreç devam edebilir” diyerek hem parti içinde hem de Kabine’de yeni değişikliklerin yapılabileceğini ifade etti.

Gıda Denetimleri ve Tağşiş İle Mücadele

Gündemdeki gıda sahtekarlıkları ve tağşiş konusuna da değinen Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü denetim sürecini savundu. Son günlerde tartışmalara neden olan bir köfteci zincirinin domuz eti içerdiği tespit edilen ürünleriyle ilgili soruya yanıt veren Erdoğan, Türkiye’de her yıl 724 bin gıda işletmesinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından denetlendiğini belirtti.

Erdoğan, “Bu denetimler kapsamında uygun olmayan gıdalar tespit edildiğinde, anında harekete geçiliyor ve süreç mahkemeye taşınıyor. Yargı süreci tamamlandığında denetim raporları yayımlanıyor. Herkesin savunma hakkı var ve nihai karar mahkeme tarafından veriliyor. Gıda konusu ciddiye alınması gereken bir husustur ve denetimlerimiz titizlikle devam edecek” dedi.

Erdoğan, bu süreçte adil bir yol izlendiğini ve Tarım Bakanlığı’nın denetimlerinde şeffaflık ilkesine bağlı kaldığını vurguladı.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Erdoğan’dan kabinede değişim mesajı!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!