En zor çalışan bulunabilen sektörler hangileri?

İstihdam piyasasına ilişkin hazırlanan veri setiyle son bir yılda işe alım uzmanlarının en zor kapattıkları pozisyonlar açıklandı.

En zor çalışan bulunabilen sektörler hangileri?

Kariyer.net’in istihdam piyasasına ilişkin gerçekleştirdiği veri analizi, son bir yılda işe alım uzmanlarının en zor kapattığı pozisyonları ortaya koydu.

Yapılan açıklamaya göre, lokasyon ve pozisyon bazlı incelemeler sonucunda en zor bulunan adayların başında, İstanbul Anadolu Yakası’ndaki gastroenteroloji uzmanları yer aldı. Aynı listede hemodiyaliz sorumlu pratisyen hekimi de sağlık sektöründe zor doldurulan pozisyonlar arasında ilk sıralarda yer aldı.

Tıbbi uzmanlık gerektiren pozisyonlarda yaşanan bu sıkıntılar, sağlık sektöründe yetenek ihtiyacının giderek arttığını gözler önüne seriyor. Verilere göre, tıp ve sağlık sektöründeki ilanlar, yılın ilk çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 28 artarken, yılın ilk yarısını yüzde 18’lik bir artışla tamamladı.

Sağlık sektörünün dışında, formülasyon şefi ve nükleer tıp hekimi gibi pozisyonlar da doldurulması zor roller arasında yer aldı. Antalya’da formülasyon şefi pozisyonu için uygun adayı bulmak işverenler için zorlu bir süreç haline gelirken, nükleer tıp hekimi pozisyonu ise Türkiye genelinde işverenler için önemli bir sorun olarak öne çıktı.

Pandemi döneminde özellikle bilişim sektörü de büyük bir ivme kazandı. Türkiye genelinde işverenlerin en zor doldurduğu pozisyonlardan biri, veri tabanı programcısı oldu. Bu pozisyonda görev yapan kişiler, büyük verilerin yönetimi ve güvenliği gibi kritik sorumluluklar taşıyor.

Bilişim sektöründe, insan kaynakları profesyonellerinin doldurmakta zorlandığı diğer beyaz yaka roller ise test otomasyon mühendisi ve yazılım otomasyon mühendisi pozisyonları oldu. Özellikle yazılım otomasyon mühendisi, Ankara’daki işverenlerin en çok zorlandığı pozisyonlar arasında yer aldı.

Sanayi şehri Kocaeli’de ise mavi yaka çalışan ihtiyacı öne çıkıyor. Kentte en zor bulunan personel konkasör ustası olarak belirlendi. İnşaat ve madencilik sektöründe kritik bir role sahip olan bu ustalar, büyük kaya parçalarını kırarak yol yapımında kullanılan taşlara dönüştüren konkasör makinelerini kullanıyor.

Ayrıca, araç folyo aplikasyoncusu gibi diğer mavi ve gri yaka pozisyonlar da işverenler için uygun aday bulmanın güç olduğu roller arasında yer aldı.

Kariyer.net CEO’su Fatih Uysal, işgücü piyasasında özellikle tıbbi uzmanlık ve teknik bilgi gerektiren pozisyonların doldurulmasında ciddi zorluklar yaşandığını ifade ederek, bu alanlarda nitelikli iş gücüne olan talebin arttığını belirtti.

Exit mobile version