Ekrem İmamoğlu’nun Avukatı Mehmet Pehlivan’dan Son Dakika Açıklaması!

Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan, İBB soruşturması hakkında konuştu: “Kurgulanmış tanıklar ve gerçek dışı raporlarla açılan bu dosya, sadece adaletin itibarını zedeler.”

Ekrem İmamoğlu’nun Avukatı Mehmet Pehlivan’dan Son Dakika Açıklaması!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ifadesinin tamamlanmasının ardından avukatı Mehmet Pehlivan, kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu.

Çarşamba gününden bu yana gözaltında tutulan ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Ekrem İmamoğlu için konuşan Pehlivan, yürütülen soruşturmanın dayanaklarının asılsız ve kurgulanmış olduğunu söyledi.

Pehlivan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bilinmelidir ki, fısıltılardan, ezberlenmiş sözlerden, senaryolarla yazılmış tanık ifadelerinden ve gerçekle ilgisi olmayan MASAK raporlarından oluşan bir soruşturma, yalnızca yargının ciddiyetini ve adaletin haysiyetini sorgulatır.”

Pehlivan, dosya içerisinde bulunan birçok bilginin çarpıtıldığını öne sürerek, soruşturmanın hukuki zeminden uzaklaştığını vurguladı. Soruşturmanın, siyasi hesaplaşma aracı olarak kullanılmaya çalışıldığını ifade eden Pehlivan, “Ezber sözlerle ve masa başında üretilmiş raporlarla yargı süreci sulandırılamaz. Bu tür dosyalar sadece yargıya ve adalet mekanizmasına zarar verir” dedi.

İmamoğlu’nun savunma sürecinde her adımı şeffaflıkla yürüttüklerini belirten avukat Pehlivan, “Bu süreçte tek beklentimiz, hukukun üstünlüğünün korunmasıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

Ekrem İmamoğlu’nun Avukatı Mehmet Pehlivan’dan Son Dakika Açıklaması!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!