Ege Denizi’nde deprem paniği! Santorini Adası boşaltılıyor!

Ege Denizi’nde artan sismik hareketlilik, Santorini Adası ve çevresinde tedirginlik yaratmaya devam ediyor.

Ege Denizi'nde deprem paniği! Santorini Adası boşaltılıyor!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ege Denizi’nde artan sismik hareketlilik, Santorini Adası ve çevresinde tedirginlik yaratmaya devam ediyor.

Yunan basınında yer alan haberlere göre, 24 Ocak’tan bu yana bölgede 380’den fazla küçük çaplı deprem meydana geldi. Bu durum, hem ada sakinlerini hem de yetkilileri harekete geçirdi.

Ege Denizi’nde bir deprem daha! Naci Görür uyardı! ”Dikkat edin!”

Halk Adadan Ayrılmaya Başladı

Büyük bir depremin olabileceği endişesiyle çok sayıda kişi, Santorini Limanı’ndan başkent Atina’ya gitmek için yola çıktı. Uçak biletlerine talebin artması nedeniyle Santorini-Atina uçuş fiyatlarının yükseldiği de bildirildi. Bazı ada sakinleri ise geceyi araçlarında geçirerek güvenli bir ortam arayışına yöneldi.

Hükümet ve Uzmanlar Acil Toplantı Yaptı

Başbakan Kyriakos Miçotakis liderliğinde düzenlenen toplantıda, bölgede artan sismik hareketliliğe karşı alınacak önlemler görüşüldü. Toplantının ardından Santorini dahil dört adada çeşitli tedbirler hayata geçirildi:

  • Eğitime ara verildi: Santorini ve çevresindeki adalarda okullar bir günlüğüne tatil edildi.
  • Kültürel etkinlikler iptal edildi: Ada genelinde yapılması planlanan tüm organizasyonlar durduruldu.
  • Toplu alanlardan kaçının uyarısı: Halktan, kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak durmaları istendi.

Santorini’de Önlemler Artırıldı

Santorini’ye arama kurtarma ekipleri ve insansız hava araçları sevk edilerek tedbirler artırıldı. Ekipler için adada çadır alanları kuruldu. Ayrıca olası bir depremde yapılara zarar vermemesi için birçok havuzun boşaltılması talimatı verildi.

Uzmanlar Harekete Geçti

Atina Jeodinamik Enstitüsü, bölgede devam eden sismik hareketliliği yakından takip ediyor. Uzmanlar, deprem riskine karşı halkı dikkatli olmaya çağırırken, sarsıntıların devam etmesi durumunda ek önlemlerin alınabileceğini belirtti.

Santorini Adası’nda yaşanan bu gelişmeler, bölgede büyük bir deprem endişesi yaratırken, yetkililer halkın güvenliği için çalışmalarını sürdürüyor.

Ege Denizi’nde deprem paniği! Santorini Adası boşaltılıyor!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!