DOKTORLARIN KAVGASINA TTB EL KOYDU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde geçtiğimiz gün doktorların birbirini darp ettiği kavgayla ilgili adli soruşturmanın yanı sıra BAÜN Rektörlüğü de idari soruşturma başlatmıştı. Doktorların kavgası Türk Tabipler Birliği’nce de soruşturma konusu oldu.

 

Balıkesir Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada, BAÜN Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşqanan olayda adı geçen doktorlar hakkında disiplin yönetmeliği gereğince soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

 

Tabip Odası’nın açıklaması şöyle:

 

“Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindemeydana gelen tartışma sonucunda kavgaya dönüşen ve meslektaşlarınca bir hekime şiddet uygulanması ile ilgili Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Her saat başı bir sağlık çalışanının şiddete uğradığı ülkemizde, Türk Tabipleri Birliği ve Tabip Odaları olarak yıllardır “sağlıkta şiddet”, “hekime şiddet” ile ilgili mücadele etmekte, ilgilileri uyarmakta, gerekli önlemlerin alınmasını ve hazırlamış olduğumuz yasa teklifinin T.B.M.M. de görüşülmesini talep etmekteyiz.

Hal böyle iken bir meslektaşımızın başka bir (veya birkaç) meslektaşımız tarafından darp edilmesini kabul edilebilir bulmuyor ve özellikle şiddet kimden ve nereden gelirse gelsin karşısında olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Balıkesir Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak 6023 sayılı TTB Yasasının meslek örgütümüze verdiği “meslektaşlar arasında mesleki deontolojiyi ve dayanışmayı korumak” “mesleğin onurunu korumak” “meslek adabı ile bağdaşmayan hallere kalkıştıkları görülen meslek mensuplarının deontolojiye veya amme hizmet veya selametine aykırı hareketleri, hadiseler “ ve mesleğin onur ve itibarını sarsıcı nitelikte bulduğu eylem nedeniyle TTB Disiplin Yönetmeliği gereğince 24.01.2023 tarihinde resen soruşturma açılmıştır.

Soruşturma en kısa sürede tamamlanacak olup, kamuoyu bilgilendirilecektir.”

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
DOKTORLARIN KAVGASINA TTB EL KOYDU
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!