ÇOK BENZİYOR!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ALİ HİKMET PAŞA MEYDANI’NA KONAN AYDINLATMA DİREKLERİ SOSYAL MEDYADA ELEŞTİRİ KONUSU

 

Büyükşehir Belediyesi’nin büyük masraf yaparak yeniden düzenleyip ortaya bir de ‘tarihi’ görünümlü şadırvan koyduğu Ali Hikmet Paşa Meydanı’nın yeni yüzü kimilerince beğeniliyor, kimilerince eleştiri konusu oluyor. En çok da AHP’nin ortasına kondurulan şadırvan üzerinden spekülasyon yapılıyor. Ama hepsine rahmet okutan başka bir ayrıntı daha var: Meydanın aydınlatma direkleri.

 

Ali Hikmet Paşa Meydanı’ndaki aydınlatma direkleri görünüm olarak hıristiyanların haçını andırıyor. Bu direklerin tasarımını yapan ve imal edenlerin nereden esinlendiğini bilemiyoruz. Ama aydınlatma direkleriyle, Rio de Jenario’nun çok ünlü İsa heykelinin görüntüsü birbirine o kadar çok benziyor ki. Sosyal medyada, “bu direkler ıstavrozu andırıyor” eleştirileri yapılıyor.

 

Bir de Zağnos Paşa Meydanı ve Paşa Camii çevresindeki aydınlatma direkleri var. Onlar da, AHP Meydanı’ndaki direklerin aynısı. Büyükşehir ne yapmış peki; direklerin birer ucuna yukarıya bakan kandil bağlamış.. Böylece ıstavroz görüntüsü ortadan kalkmış. Meydan’daki direklerde de aynı uygulamayı yapın; milletin facebook’larda, twitter’larda ıstavroz geyiği çevirmesine engel olursunuz böylece…

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
ÇOK BENZİYOR!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!