CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı kim olacak? Ekrem İmamoğlu mu? Mansur Yavaş mı? Özgür Özel’den açıklamalar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Gazeteci Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı.

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı kim olacak? Ekrem İmamoğlu mu? Mansur Yavaş mı? Özgür Özel'den açıklamalar
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına engel olacağı iddia edilen ‘ahmak davası’ hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Özel, İmamoğlu’nun adaylığının önünün kapalı olmadığını belirtti.

Özel, “Ekrem Bey’in aday olamayacağına çok emin olmasınlar. Öyle bir süreç işler ki, Ekrem Bey aday olur. Şu an çıkacak olan İstinaf kararı adaylığa engel teşkil etmiyor,” ifadelerini kullanarak, davanın Yargıtay aşamasına kadar birçok sürecin işleyebileceğini ve bu kararın yanlışlığını görenlerin pişman olacağını söyledi.

CHP Anketlerde Birinci Sırada

Seçim anketlerine de değinen Özel, CHP’nin yeniden birinci parti olduğunu vurguladı. “Dokuz farklı anket firmasını takip ediyoruz. Eylülde iki ankette ikinci olduk, ancak bu ay Metropoll ve Panaroma TR’nin sonuçlarına göre yeniden birinci sıradayız,” diyerek, partinin halk nezdinde güçlü bir desteğe sahip olduğunu ifade etti.

İmamoğlu ve Yavaş Tartışmaları

Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş isimleri üzerine sorulara da yanıt veren Özel, “Ekrem Bey ile ilişkimiz kardeşlik hukuku üzerine kuruludur. Aramıza fitne sokmaya çalışanlar var, ama biz buna sadece gülüyoruz,” diyerek, partinin birliğinin önemine vurgu yaptı. Mansur Yavaş’ın da kamuoyu desteğinin farkında olduğunu belirten Özel, en doğru adayı belirlemek için geniş kapsamlı bir süreç yürütüleceğini söyledi.

“En Doğru Adayı Demokratik Şekilde Bulacağız”

Özel, CHP’nin en doğru adayı bulma sürecini demokratik yollarla yürüteceklerini belirtti. “Ekrem Bey’i seçersek Mansur Bey’i sevenleri, Mansur Bey’i seçersek Ekrem Bey’i sevenleri kırma lüksümüz yok. En doğrusunu bulacağız ve bu demokratik bir şekilde olacak,” dedi.

“Kendi Adaylığımı İhtimal Dışı Bıraktım”

Özgür Özel, kendisinin cumhurbaşkanlığı adayı olmayacağını da net bir şekilde ifade ederek, “Kendi kibrimi bile bertaraf ederek, kendi adaylığımı ihtimal dışı bıraktım,” açıklamasında bulundu.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı kim olacak? Ekrem İmamoğlu mu? Mansur Yavaş mı? Özgür Özel’den açıklamalar
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!