“BU BÜTÇE CEZALARLA AÇIK KAPAMA BÜTÇESİ!”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2021 Tüm Emekliler Sendikası Balıkesir Şubesi emeklilerin ve asgari ücretle çalışanların yaşadığı ekonomik sorunların giderilmesi için basın açıklaması düzenledi. Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen açıklamada sendikanın Balıkesir temsilcisi Bedri Arık emeklilerin yaşadığı sorunları dile getirerek taleplerini sıraladı.

 

2023 yılı merkezi bütçesinde emekçiler başta olmak üzere emekliler ve çalışanların bulunmadığını kaydeden 2021 Tüm Emekliler Sendikası Balıkesir Temsilcisi Bedri Arık insanca yaşamak için gerekli tüm ihtiyaçların verilmesi gerektiğine işaret etti.

 

 

“2023 BÜTÇESİ TALAN BÜTÇESİ”

2021 Tüm Emekliler Sendikası Balıkesir Temsilcisi Bedri Arık yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“2023 yılı merkezi bütçesi mecliste kabul edildi. Bu bütçede, iktidarca açlığa ve sadakaya mahkum edilen 14 milyon emeklinin ekonomik ve sosyal durumunu düzeltecek hiçbir çözüm ve tedbir yoktur. Milyonlarca emekçinin, çalışanın, kamu görevlilerinin yaşamına yönelik bir tedbir yok. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylünün, çiftçinin sorunu çözülmüyor. Milyonlarca gence bir umut yok. Bu bütçe borç bütçesidir, savaş bütçesidir. Zam bütçesidir, cezalarla açık kapama bütçesidir Memleketin kaynaklarının, halkımızın vergilerinin, uluslararası sermayeye ve işbirlikçi sermaye çetelerine sunulan rant bütçesidir. İktidarın, seçimde harcaması için düzenlenmiş bir talan bütçesidir.

 

“AÇLIK SINIRINDAN KURTULAMAYACAĞIZ”

Açlık sınırının 8 bin, yoksulluk sınırının 27 bin TL’yi aştığı bir dönemde, milyonlarca emekliyi ve asgari ücretliyi yine açlığa ve yoksulluğa mahkum etme bütçesidir. Seçim dönemi diye ulufe olarak verilen vi gerçekte hiçbir alım gücü yaratmayan 8 bin 500 TL’lik asgari ücret bile iki ay içinde enflasyon, hayat pahalılığı ve döviz yükselişi karşısında eriyip gidecektir. Emekliler iktidarla toplu sözleşme yapmadan, statü yasasını kazanmadan, yüzdelik zamlarla açlık sınırından kurtulamayacaklardır. Açlık sınırının altındaki maaşlarla sefalete ve yoksulluğa mahkum edilen milyonlarca emekli, dul ve yetim banka kuyruklarında yaşama savaşı veriyor. Tüketici kredisi ve kredi kartı kullanarak günlük yaşamlarını sürdürmek sorunda bırakılan biz emekliler bankalara borçlanarak, icra ve haciz tehdidi altında yaşıyoruz.

 

“EMEKLİLER ÇALIŞMAYA VEYA İŞ ARAMAYA DEVAM EDİYOR”

Gıda başta olmak üzere temel ihtiyaç maddeleri fiyatları sürekli artıyor. Emekli maaşı kiraya yetmiyor, ev kiraları, elektrik, doğalgaz faturaları ödenemez miktarlara ulaşıyor. Ömrünün sonbaharında huzur ve güven içerisinde dinlenerek yaşaması gereken emekliler ilerlemiş yaşına ve hastalıklarına rağmen yaşamını sürdürebilmek için hala çalışmaya veya iş aramaya devam ediyor.

 

“TALEPLERİMİZ”

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalıdır. Emeklilere Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında olmak üzere yılda dört ikramiye ödensin. İkramiyeler dul ve yetim maaşı alanlara da aldıkları maaş oranı kadar değil, tam ödensin. Temel gıda maddeleri ile elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarına yapılan yüksek oranlı zamlar nedeniyle düşen satın alma gücümüzde meydana gelen kaybın telafisi için seyyanen zam yapılsın. Gerçek bir intibak yasası derhal çıkarılarak eski ve yeni emekliler arasındaki maaş eşitsizliği giderilsin. Emekli maaşlarından yapılan muayene, ilaç gibi tüm kesintiler kaldırılsın. Şehir içi ve şehirler arası tüm toplu taşıma araçlarından emeklilere ve eşlerine ücretsiz ulaşım hakkı sağlansın. Temel gıda maddeleri ile elektrik, su ve doğalgaz faturaları üzerinden alınan KDV kaldırılsın.”

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
“BU BÜTÇE CEZALARLA AÇIK KAPAMA BÜTÇESİ!”
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!