Bireysel silahlanmaya karşı farkındalık etkinliği: “Silaha Hayır, Yaşama Evet”

"Sessiz Ayakkabılar Yürüyüşü" etkinliğinde, bireysel silahlanmanın durdurulması için farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Bireysel silahlanmaya karşı farkındalık etkinliği: "Silaha Hayır, Yaşama Evet"

Levent Çarşı Meydanı’nda düzenlenen “Sessiz Ayakkabılar Yürüyüşü” etkinliğinde, bireysel silahlanmanın durdurulması için farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Umut Vakfı öncülüğünde gerçekleştirilen bu etkinlikte, özellikle ateşli silahlarla hayatını kaybedenlerin yakınları, yaşadıkları acıları paylaşarak topluma ve yetkililere çağrıda bulundu.

Etkinlikte konuşan Balıkesir Üniversitesi Turizm Rehberliği öğrencisi 20 yaşındaki Ata Emre’nin annesi Zuhal Akman, oğlunun motosikletle sipariş teslimatından dönerken bıçaklı bir saldırıda hayatını kaybettiğini hatırlattı. Akman, bireysel silahlanmanın artık durdurulması gerektiğini vurgulayarak, “Evlatlarımızı kaybettik. Ancak daha fazla gencin bu şekilde hayatını kaybetmemesi için acilen önlemler alınmalı” dedi.

Bireysel Silahlanma Tehdidine Dikkat Çekildi

Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Giritli İnceoğlu, bireysel silah taşımanın özgürlüğünün diğer bireylerin yaşam hakkını tehdit ettiğinde sınırlandırılması gerektiğini belirtti. İnceoğlu, 2024 yılı içinde medyaya yansıyan 2 bin 719 silahlı şiddet olayında 1.676 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 2.869 kişinin yaralandığını paylaştı.

“Silaha Hayır, Yaşama Hak Tanıyalım”

Bireysel silahlanmanın yol açtığı trajedileri anlatan anneler de, çocuklarını kaybetmenin acısını dile getirerek silahların kolay erişimine karşı hukuki ve toplumsal adımların atılmasını istedi. Etkinliğin sonunda, ateşli silahlarla yaşamını yitirenleri temsilen yere serilen kırmızı halıya motosiklet kaskı, ayakkabılar ve karanfiller bırakıldı.

Exit mobile version