BALİPTEN BALIKESİR’İN EN KAPSAMLI ÜNİVERSİTE SANAYİ BULUŞMASI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir İnsan Yönetimi Balıkesir’de bugüne kadar yapılmış en geniş katılımlı üniversite sanayi buluşmasına liderlik etti. BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Fethi Sekin Salonunda yaklaşık 800 üniversite öğrencisi, akademisyen ve firma temsilcinin katıldığı etkinlikte Üniversitenin rekabet gücünü artıracak, bölgenin ve ülkenin gelişimine katkı sunabilecek bir noktaya gelebilmesinin ancak hep birlikte başarılabileceğinin vurgusunu yapan firma yetkilileri, öğrencilere nitelikli iş gücünün geliştirilmesi, istihdamın arttırılması ve kariyer planlamalarına yönelik çok değerli bilgiler paylaştılar.

 

Özellikle mesleki eğitimin öneminden bahsedilen toplantıda, öğrencilerin daha azıyla yetinmemeleri sürekli kendilerini güncellemeleri ve kariyerlerine katma değer sağlayacak her alanda kendilerini geliştirmeleri gereği vurgulandı. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan firma  yöneticileri özellikle firmalarının iş başvurularında dikkat ettikleri konuları ve staj olanaklarından bahsettiler

Etkinliğe katılan firma temsilcileri olarak A 101 Firmasını adına Enis ORUÇ,  İşbir Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş. adına Altuğ EKİNİL, İşbir Elektrik Sanayi A.Ş. adına Nesrin KELOĞLU, Matlı Holding adına Şükrü KURTULUŞ, Şişecam adına Mustafa YİĞİT, Teleperformance adına Çiğdem BAŞAR KURTARAN,  Trimline adına Nihal ÖZCAN,  Varaka adına Doğukan ÖZTÜRK,  ZSR Patlayıcı adına Seda KARAKAYA, Willmont Hotel adına Sümeyra LOSTAR ve Genba Group adına Bilge ATAK firma tanıtımlarını içeren sunumlar gerçekleştirdiler ve öğrencilerin sorularını yanıtladılar.

BAÜN MYO Müdürü Öğr. Görevlisi Engin Bozacı: 

Biz üniversite olarak şehrin istihdam ihtiyacını karşılamaya hazırız. Bunun için firmalarla daha sık bir araya geleceğiz. Böyle geniş katılımlı bir buluşma üniversite de ilk defa gerçekleşti. Bunun için BALİP’e ve katılımcı tüm firmalara teşekkür ediyorum.

BALİP Koordinatörü ve ARTHA Consult Kurucusu İsmail Orhan Sönmez: 

Gençler cesur olun, firmaları takip edin, iş dünyası ile daha çok yakınlaşın. Bu hayatta cesaretin, enerjinin ve disiplinin üstesinden gelemeyeceği bir şey yok. Sosyal sermayenizi geliştirin. Zamanınızı verimli kullanın. Balıkesir’de kalın, burada hepinize yetecek kadar iş olanağı olacak yakın zamanda.

İŞBİR Sentetik IK Direktörü Altuğ Ekinil: 

Balıkesir’in en köklü firmalarındanız. İhracat yapıyoruz. Firma olarak üniversite ile daha yakın çalışmaya her zaman açığız. Üniversitenin tekstil bölümü var ve daha yakın işbirliğ içinde olmak istiyoruz.

Şükrü Kurtuluş Matlı Grup IK Müdürü: 

Matlı grup olarak bölgede büyümeye devam edeceğiz. Değerlerimizi benimsemeye ve öğrenmeye açık tüm gençlerle işbirliğine hazırız.

İŞBİR Elektirik IK Yöneticisi Nesrin Keloğlu : 

Yatırımlarımız, ar-ge çalışmalarımız ve ulusal ölçekteki stratejik işbirliklerimizle büyüyoruz. BAÜN Öğrencileri için çok değerli kariyer fırsatları sunuyoruz.

A101 İdari ve Mali İşler Müdürü Enis Oruç: 

Tek bir şapkanız olmasın. Yeni dönemde sadece yazılım bilmeniz ya da sadece finans bilmeniz yeterli değil ilerlemek istiyorsanız farklı becerileriniz olmalı.

Şişecam IK Yöneticisi Mustafa Yiğit: 

Şişecam olarak gençlere çok iyi kariyer olanakları ve mesleki gelişim imkanları sunuyoruz. Balıkesir’deki yatırımı takiben yaptığımız ilk iş BAÜN ile işbirliği oldu. Gelişime ve öğrenmeye açık gençlere kapılarımız açık.

Teleperformance IK Yöneticisi Çiğdem Başar Kurtaran: 

Teleperformance uluslararası bir firma Türkiye’de en büyük yatırımımız Balıkesir’de. Müşteri temsilciliğinden başlayarak global pozisyonlara kadar yükselmeniz mümkün. Gençlere çok özgün bir çalışma ortamı ve çok iyi fırsatlar sunuyoruz.

Trimline Interior IK Yöneticisi Nihal Özcan: 

2014 yılından beri Balıkesir’deyiz. Müşteri isteklerine göre katma değeri yüksek ve lüks işler yapıyoruz. Kaliteli bir çalışma ortamımız var. Yeni mezunların başvurularını bekliyoruz.

ZSR Patlayıcı IK Müdürü Seda Karakaya: 

Milli savunma sanayiinin önemli bir partneri konumundayız. Yüksek hassasiyet ve disiplin gerektiren aynı zamanda ülke için kritik bir işimiz var. Öğrenmek, gelişmek ve ZSR’nin parçası olmak isteyen mezunları bekliyoruz. Bizi daha yakından takip edin.

Yeliz Şenel Uyanıker: 

Cesur olun, enerjik olun. İş dünyasını daha yakından takip edin. Balıkesir’de yaşamanın avantajları var. Ne istediğinize çok net karar verin. Heinz global bir lezzet üreticisi. Staj ve iş olanaklarımız konusunda bizlerle temasa geçin.

Varaka Kağıt IK Yöneticisi Doğukan Öztürk: 

Şehirle uyum içinde büyüyoruz. Çok büyük bir grubun parçasıyız ve güçlü bir firma kültürümüz var. Gençlere aileleriyle birlikte gelişim imkanları ve kariyer fırsatları sunuyoruz.

Willmont Hotel Müdürü Sümeyra Lostar:  

Bu şehre inanıyoruz ve bu şehri seviyoruz. İşimizin en iyisi olarak ve tüm şehre ve iş dünyasına hizmet vererek şehrin gelişimine katkıda bulunuyoruz.

GENBA Enerji IK Müdürü Bilge Atak : 

Yenilenebilir enerji alanında çalışıyoruz ve hızla büyüyoruz. Öğrencilerin bizi takip etmesini ve iş fırsatlarımızdan haberdar olmasını istiyoruz.

Etkinlik fuaye alanında, firmalar açtıkları standlarda öğrencilerden çok sayıda iş ve staj başvurusu aldılar. Balip başkanı İsmail Orhan Sönmez, Balip olarak katıldıkları en kapsamlı etkinlik olduğundan ve üniversite öğrencilerinin yoğun katılımlarından ve ilgilerinden memnuniyetlerini dile getirdi. Etkinlik Üniversite akademik personelinin firma yetkililerine verdikleri hediye takdimi ve ikramlarla sona erdi.

 

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
BALİPTEN BALIKESİR’İN EN KAPSAMLI ÜNİVERSİTE SANAYİ BULUŞMASI
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!