BAKAN BİLGİN: ”EYT BU HAFTA MECLİSE GELİR”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulunurken, düzenlemenin bu hafta Meclis’e gelmesini beklediğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin EYT düzenlemesine ilişkin sorularını yanıtladı.

Düzenlemenin bu hafta Meclis’e gelip gelmeyeceğiyle ilgili soruya Bilgin, “EYT bu hafta Meclis’e tahmin ediyorum gelir. Çünkü grupta milletvekilleriyle görüşüyorlar. Grubumuz üzerinde konuşulanları kanun teklifi haline dönüştürüp komisyonda tartışacak.” dedi.

“İçerikte bir şey değişir mi?” sorusuna ise Bilgin, “Değişmez.” yanıtını verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “EYT’nin maliyeti nedir?” sorusu üzerine ise bu yıl için 120150 milyar lira arasında bir tahminin bulunduğunu söyledi. EYT’nin maliyetiyle ilgili konuşulan rakamların doğru olmadığını da ifade eden Bilgin, “Rakamlar bizde, hesap bizde. Ben 150 milyar diyorum ama maksimum olabilecek rakamı diyorum. 120150 milyar arasında değişebilir. Çünkü kaç kişi müracaat edecek bilmiyorsunuz.” dedi.

Prim borçlarına yapılandırma olacak mı?

Prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili bir soruya ise Bakan Bilgin, “EYT kapsamındaki borçlanmalar bunun içinde değil. ‘50009000 prim gününü dolduramıyorum ya da 1000 gün eksiğim var yapılandırayım’ diyemezsin. Mevcut kanunda 1000 gün eksiğin varsa çalışacaksın. Böyle bir borçlanma yok.” dedi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
BAKAN BİLGİN: ”EYT BU HAFTA MECLİSE GELİR”
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!