“ASİSTAN HEKİMLER AĞIR ŞARTLARDA ÇALIŞIYOR”

Balıkesir Tabip Odası yönetimi ve hekimler Ankara’da 36 saatlik çalışma sonrası geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Ankara Şehir Hastanesi araştırma görevlisi Dr. Rumeysa Berin Şen için bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak anma ve basın açıklaması yaptı. Sağlık çalışanlarının ağır şartlarda çalışmaya zorlandığı belirtilen basın açıklamasında Dr. Rumeysa Berrin Şen’in ölümünün kaza değil cinayet olduğu belirtildi. Balıkesir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gerçekleştirilen anma ve basın açıklamasına Tıp Fakültesi öğrencileri de katıldı.

 

Asistan hekimlerin 36 saat aralıksız nöbetler tuttuğunu belirten Tabip Odası Başkanı Dr. Necdet Uçan, nöbet sonrası izin bile verilmeyen asistan hekimlerin büyük sorunlar yaşadığını dile getirdi. Uçan asistan hekimlerin uzun nöbetlerin yanı sıra polikliniklerde, ameliyathanelerde, acil servislerde ve yoğun bakımlarda da görev aldıklarını söyleyerek hizmet yükü altında ezildiklerini kaydetti.

 

“KAZA DEĞİL, CİNAYET”

Balıkesir Tabip Odası adına basın açıklaması yapan Oda Başkanı Dr. Necdet Uçan şunları dile getirdi:

“Bugün 25 yaşında hayatının baharında genç meslektaşımızı kaybettik… Asistan hekim Rümeysa Berin Şen’i kaybettik.Haberi gördüğümüzden beri içimizde tarifsiz bir sızı var. Üzgünüz, kızgınız. Her şeyin anlamını yitirdiği anlardan birini yaşıyoruz. Biliyoruz asistan hekimlerin 36 saat aralıksız çalıştığı nöbetlerin çıkışında direksiyonda dalması olağanlaştı. Bizi bu kadar üzen, kızdıran, kahreden şey kaybettiğimiz asistan arkadaşımızın acısı yanında her an o koltukta başka bir arkadaşımızın da olabileceğini bilmek. Tükendik artık.
Gün aşırı nöbet tutan, nöbet çıkışı izin hakkı verilmeyen, ayda 10-15 nöbet tutan asistan hekimler tuttuğu nöbetlerin parasını dahi alamayan polikliniklerde, ameliyathanelerde, acil servislerde, yoğun bakımlarda çalışan asistan hekimler.
Eğitim almak, bilimsel araştırma yapmayı öğrenmek için girdikleri üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinde hizmet yükü altında ezilen, evine, sevdiklerine zaman ayıramayan asistan hekimler.    Hastalardan sözlü, fiziksel şiddet gören, tehdit edilen, aşağılanan asistan hekimler. Eğitim sürecinde mobbinge uğrayan asistan hekimler. Hasta muayene eden, yatıran, taburcu eden ama vizitte, poliklinikte, ameliyathane de eğitim verilmeyen asistan hekimler.

“DUYUN SESİMİZİ”

Pandemide en ön safta hizmet veren; filyasyon yapan, örnek alan, COVID-19 yoğun bakımlarında çalışan asistan hekimleriz.Başhekimliklerin, dekanlıkların, rektörlerin izne layık görmediği, pandemi döneminde yapılan ödemeleri bile hak edemeyen asistan hekimler.Bir asistan meslektaşımızı daha 25 yaşında kaybettik. Acımızı kelimelerle ifade edemeyeceği kadar üzgünüz. Bu bir kaza değil cinayet! Defalarca eylem yapıldı. Nöbet ertesi izin hakkı için sosyal medyada, hastane önlerinde eylemler yapıldı. YÖK ile görüşüldü. Meclise gidildi. Meclis önünde basın açıklaması yapıldı, ancak. Hiç bir şey değişmedi. Asistan hekimler insanca koşullarda hekimlik yapmak istiyorlar. Eğitim almak, mobinge uğramamak, insanca koşullarda yaşamak yaşatmak istiyorlar Artık yeter! Duyun meslektaşlarımızın sesini.”

Exit mobile version