Ak Parti’de seçimin faturası İl Başkanlarına mı kesildi? Bazı Ak Parti İl Başkanları değişecek iddiası!

AK Parti'nin 22 yılın ardından ilk kez ikinci parti konumuna düşmesinin ardından, parti içinde değerlendirme toplantıları yoğun bir şekilde sürüyor.

Ak Parti'de seçimin faturası İl Başkanlarına mı kesildi? Bazı Ak Parti İl Başkanları değişecek iddiası!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti içinde yerel seçimlerin ardından değişim tartışmaları hız kesmeden devam ediyor. Parti kulislerinde, bu değişim için ilk adımların yarın gerçekleşecek olan bir zirvede atılacağı konuşuluyor.

Parti içinde hazırlanan raporda ise seçim sürecine ilişkin detaylı değerlendirmeler yapıldı. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi önemli illerin yönetimlerinde değişikliklerin olabileceği konuşuluyor. 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin 22 yılın ardından ilk kez ikinci parti konumuna düşmesinin ardından, parti içinde değerlendirme toplantıları yoğun bir şekilde sürüyor.

AK Parti yönetimi, her hafta düzenli olarak Strateji Kurulu toplantıları yaparak seçim sonuçlarını değerlendiriyor. Yarın gerçekleşecek olan toplantıda ise il başkanlarıyla bir araya gelinerek önemli kararlar alınması bekleniyor. Türkiye gazetesi yazarı Emrah Özcan’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu toplantıda “değişim süreci” ile ilgili önemli mesajlar vermesi beklenirken, bazı il başkanlarının da değişebileceği belirtiliyor.

Yapılacak olan toplantıda öncelikli olarak, boş olan illere asaleten başkan atanmasının yanı sıra İstanbul ve Ankara gibi stratejik öneme sahip illerin yönetimlerinde değişikliklerin olabileceği konuşuluyor.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre ise, AK Parti’de seçim yenilgisinin nedenlerine ilişkin çalışmalar devam ediyor. Yapılan çalışmalar sonucunda, “halkın hâlâ en birincil sorununun ekonomi olduğu” tespit edildi ve yerel seçimlerde başarılı olan CHP’nin hâlâ önde olduğu ifade ediliyor. Bu durum, AK Parti içinde bir değişimin aciliyetini ortaya koyuyor ve yeni stratejilerin geliştirilmesi gerektiğine işaret ediyor.

Değişimin, AK Parti içinde yeni aktörlere zemin hazırlayacağı ve yeni stratejilerle parti içindeki ivmenin artacağı düşünülüyor. Ayrıca, değişimin halk nezdinde AK Parti’ye olan güveni yeniden tazeleyeceği değerlendiriliyor.

Ayrıca, sosyal medyada AK Parti’yi destekleyen troll hesapların ve AK Parti’ye yakın bazı gazetecilerin yapmış olduğu değerlendirmelerin, teşkilatlar ve AK Parti mensupları arasında “kesin kazanıyoruz” güvenini oluşturduğu ifade ediliyor. Bu tür değerlendirmelerin, parti içinde rehavete neden olduğu belirtiliyor.

Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in de trol hesaplarına ilişkin hazırladığı raporu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunduğu belirtiliyor. Raporda, bu hesapların parti kimliğine zarar verdiği ve bazı parti mensuplarını hedef alarak yıprattığı tespit edildiği ifade ediliyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Ak Parti’de seçimin faturası İl Başkanlarına mı kesildi? Bazı Ak Parti İl Başkanları değişecek iddiası!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!