29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili kaç gün olacak? 28 Ekim tatil mi? İşte Detaylar…

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na kısa bir süre kala, vatandaşlar tatilin kaç gün süreceğini merak ediyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili kaç gün olacak? 28 Ekim tatil mi? İşte Detaylar...

Cumhuriyet Bayramı’na kısa bir süre kala, vatandaşlar tatilin kaç gün süreceğini merak ediyor.

29 Ekim’in 101. yıl dönümünde, hem bayram etkinliklerine katılmak hem de kısa bir tatil planı yapmak isteyenler gözlerini tatil takvimine çevirdi. Peki, 29 Ekim tatili kaç gün sürecek ve 28 Ekim tatil mi?

Cumhuriyet Bayramı Ne Zaman Başlıyor?

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu olan 29 Ekim, her yıl olduğu gibi bu yıl da resmi tatil olarak kutlanacak. Resmi Gazete’de yer alan bilgilere göre, Cumhuriyet Bayramı tatili 28 Ekim günü öğleden sonra başlıyor. Saat 13.00 itibarıyla kamu çalışanları ve okullar için tatil süreci başlayacak. 29 Ekim’de de tatil devam edecek ve bu süre zarfında okullar, bankalar ve diğer resmi kurumlar kapalı olacak.

28 Ekim Yarım Gün Tatil

Cumhuriyet Bayramı’na bir gün kala, 28 Ekim günü öğleden sonra itibaren resmi tatil başlıyor. Yani, 28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’ten itibaren hem kamu kurumları hem de birçok özel kurumda tatil düzeni devreye girecek. 29 Ekim Pazar günü ise tam gün tatil olarak kutlanacak. Özel ve resmi etkinlikler Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleşecek.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yıl dönümü, her yıl olduğu gibi büyük bir coşku ile kutlanacak ve vatandaşlar hem tatilin tadını çıkaracak hem de etkinliklere katılabilecek.

Exit mobile version