Petrol fiyatları yüzde 5 düştü! Akaryakıta indirim gelecek mi?

Orta Doğu’daki jeopolitik risklerin petrol fiyatlarını etkileme potansiyelinin azalması sonrasında brent petrolde yüzde 5'in üzerinde düşüş yaşandı.

Petrol fiyatları yüzde 5 düştü! Akaryakıta indirim gelecek mi?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orta Doğu’daki jeopolitik risklerin petrol fiyatlarını etkileme potansiyelinin azalması sonrasında brent petrolde yüzde 5’in üzerinde düşüş yaşandı.

Cuma günü 75,78 dolara kadar yükselen brent petrol, yeni haftanın ilk işlem gününde sert bir düşüş yaşadı.

Buna göre brent petrolün varili bugün saat 12.18 itibarıyla yüzde 5,23 değer kaybederek 71,62 dolar oldu. Aynı dönem itibarıyla Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise yüzde 5,46 düşüşle 67,69 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatlarının düşüşünde ise İsrail’in İran’a gerçekleştirdiği hava saldırısının endişe edildiği kadar şiddetli olmaması ve küresel piyasalarda risk algısının azalması etkili oldu.

Petrol kaynaklarının çoğunun yer aldığı Orta Doğu’da İsrail’in İran’a büyük saldırı düzenleyeceği ve çatışmanın etkisiyle savaşın geniş alana yayılarak petrol arzını olumsuz etkileyeceği endişeleri bir süredir petrol fiyatlarını yükseltiyordu. Saldırının beklenenden daha hafif gerçekleşmesi ve İsrail’in İran’a düzenlediği hava saldırısının petrol tesislerini etkilememesi fiyatların düşüşünü destekledi.

İsrail, İran’ın 1 Ekim’deki füze saldırılarına “misilleme” olarak 26 Ekim’de İran’daki askeri hedeflere saldırı düzenlediğini ve saldırının “başarıyla” tamamladığını açıklamıştı. İran, Tahran ve ülkenin batısındaki Huzistan ve İlam eyaletlerinde bazı askeri noktaların hedef alındığını ve hava savunma sistemlerinin saldırılara “başarıyla” karşı koyduğunu ancak bazı noktalarda “sınırlı hasar” meydana geldiğini duyurmuştu.

Buna karşılık, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, savaş istemediklerini ancak haklarını koruyacaklarını ve İsrail’in saldırganlığına uygun bir karşılık vereceklerini söyledi.

Öte yandan, bu hafta küresel piyasalarda ABD’de açıklanacak ekonomik veriler takip edilecek. Analistler, bu hafta açıklanacak istihdam ve büyüme verilerinden alınacak sinyallerin ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek dönemde atacağı adımlar konusunda belirleyici olabileceğini ifade ederek, söz konusu verilerin ABD ekonomisinin gidişatına ilişkin daha çok bilgi vermesinin beklendiğini söyledi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Petrol fiyatları yüzde 5 düştü! Akaryakıta indirim gelecek mi?
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!