MUSA BİLAL: MEMURA YAPILAN ZAM YETERSİZ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal memura verilen yüzde 30’luk zammı eleştirdi. Yapılan zammın yetersiz olduğuna dikkat çeken Musa Bilal zammın anlamlı hale gelmesi için enflasyon farkının da hesaba dahil edilmesini istedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk olarak yüzde 25, daha sonra da yüzde 30 olarak açıklamam memur zammına yetkili sendikanın alkış tuttuğunu kaydeden Musa Bilal, “Maaş zam oranını açıkladığı zaman malum sendikanın genel başkanı ve yöneticileri çok iyi bir zam olarak değerlendirip alkışladılar, çok mutluydular. Türk memurunun problemlerinden ne kadar uzak olduklarını bir kez daha ispatladılar” dedi.

 

 

“BEKLENTİLERİN UZAĞINDA KALDI”

Memur zammının beklentilerin uzağında kaldığını söyleyen Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Musa Bilal, “Cumhurbaşkanımız 2023 Ocak-Haziran arası memur ve emekli maaş zam oranlarının yüzde 16,4’den yüzde 25’e yükseltildiğini açıkladı. Yüzde 25 olarak belirlenen Ocak zammının içerisinde yüzde 8,4 enflasyon farkının olduğu hesaba katıldığında altı aylık memur ve emekli zam oranının yüzde 16,6’da kaldığı, ek zammın ise yüzde 8,5 olduğu görülmektedir. Açıklanan bu rakam yüzde 122,93 olan yeniden değerlendirme oranı, asgari ücrete yapılan yüzde 55’lik artış ve ekonomik gerçeklerle karşılaştırıldığında memurların beklentilerini karşılamaktan uzak kalmıştır” diye konuştu.

 

“ZAM ORANI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

Yapılan ek zammın da yetersiz kaldığını ifade eden Musa Bilal, “Yapılan ek zam yetersizdir. Ek olarak verilen zammın anlamlı hale gelmesi için enflasyon farkı hesabına dâhil edilmemesi gerekmektedir. Uzun zamandan beri gündeme getirdiğimiz ve ilk defa Türkiye Kamu-Sen’in dillendirdiği ek zam ve refah payı konusu tekrar değerlendirilmelidir. Memur ve emeklilerimizin 2022 yılındaki kayıplarını karşılamak, 2023 yılında alım güçlerini artırmak noktasında, ek zammın miktarı gözden geçirilmeli,  memur ve emeklilerimizi rahatlatacak bir düzenleme yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

“MALUM SEN ARTSA DA ARTMASA DA ALKIŞLIYOR”

Üstü kapalı Memur-Sen’i de zam oranına destek vermekle suçlayan Musa Bilal, “4 Ocak 2023 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız memur ve emeklilerin maaş zam oranını açıkladığı zaman malum sendikanın genel başkanı ve yöneticileri çok iyi bir zam olarak değerlendirip alkışladılar, çok mutluydular. Türk memurunun problemlerinden ne kadar uzak olduklarını bir kez daha ispatladılar. Böyle bir konfederasyon yıllardır kamu çalışanlarını temsil etmekte ve onların adına yetki kullanmaktadır. Kamu çalışanlarına sesleniyorum: gün bugündür uyanma zamanıdır. Yüzde 25’i alkışlıyorlar yüzde 30 oluyor yine alkışlıyorlar. Gerçeklerden o kadar uzaklar ki oranı yüzde 20’ye düşürseler yine alkışlayacak pozisyondalar.  Kamu çalışanlarına sesleniyorum: Sözde yetkili sendikanın genel başkanı, yüzde 25 zammı alkışlayarak memurun aklı ile resmen dalga geçmektedir. Hala daha sağlık sen e üye olan memur arkadaşlar sizce de yetkili ama etkisiz sendikadan istifa etme vakti gelmedi mi?” dedi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
MUSA BİLAL: MEMURA YAPILAN ZAM YETERSİZ
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!