Kale Grubu’ndan iki yatırım temeli

Kale Grubu, Kalesinterflex için üretim kapasitesini artırma ve Supera Üretim Hattı için yenileme ve geliştirme çalışmaları kapsamında 2 yatırımın temelini attı.

Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay

Kale Grubu, Kalesinterflex için üretim kapasitesini artırma ve Supera Üretim Hattı için yenileme ve geliştirme çalışmaları kapsamında 2 yatırımın temelini attı.

 

Gruptan yapılan açıklamaya göre, Kale Grubu, üç kuşaktır süregelen Seramik Bayramı geleneğinde yatırımlar gerçekleştirdi.

Grubun 67. kuruluş yıldönümü ve bayram, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Çanakkale Valisi Ömer Toraman ve TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal’ın yanı sıra Çanakkale kent protokolü, kamu ve özel sektör temsilcileri, bayiler, yurt dışından gelen iş ortakları ve çalışanların katılımıyla kutlandı.

Öte yandan grup, aynı günde 2 yatırıma da imza attı.

Türkiye’de üretilen porselen plaka Kalesinterflex için üretim kapasitesini artırma hedefiyle, System Ceramics Spa ile yapılan anlaşması kapsamında, yeni üretim hattının temeli atıldı.

Diğer temel atma töreni de “Supera Üretim Hattı-Parlak Sırlı Porselen Üretim Sistemi” için düzenlendi. İtalyan SITI B&T Group S.p.A. firmasıyla yapılan anlaşma kapsamında mevcut granit hattında yenileme ve geliştirme yapılması, hattın 1 Aralık’ta devreye alınması öngörülüyor.

Grup, “İyi Bak Dünyana” felsefesiyle birleştirdiği sürdürülebilirlik stratejisi ve 2030 sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda, karbon emisyonunu azaltacak enerji tasarruf projeleri gerçekleştirerek, su ayak izi ve atık yönetimi projeleri uyguluyor.

Atıkların geri kazanımına yönelik geliştirilen projelerle, geri kazanım oranlarında yüzde 70’lerin üzerinde artış sağlandı.

 

“Elimizi taşın altına koyduk, koyuyoruz”

Grubun “Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV)” bünyesindeki toplumsal etki yatırımları da öne çıkıyor.

KSV çatısı altında düzenlenen mesleki eğitim programlarıyla bugüne kadar 10 bin mezun verildi. Adıyaman ve Gaziantep’te deprem sonrası açılan meslek edindirme kurslarıyla 40 kişi istihdam edilebilir nitelik kazandı.

Burs programlarıyla 2001’den bu yana 4 bini aşkın öğrenciye destek sağlandı. 8 yıldır düzenlenen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı ile 90’a yakın girişime destek verildi.

Grup, “Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM)” ile kültürel mirasa sahip çıkmaya, seramik sanatçılarını desteklemeye, sürdürülebilirliği tasarımla, tasarımı sanatla, sanatı mimariyle buluşturan projeler üretmeye devam ediyor.

Grup, yerel kalkınmaya verdiği önem doğrultusunda, Nevruz Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni kurup el emeği ürünlerini dünyaya pazarlayan kadınların yanında yer alıyor.

Grubun geleneksel bayram kutlamaları kapsamında ayrıca Çan Terminal’de halk konseri, mevlit, sünnet töreninin yanı sıra uzun dönemli çalışanlar ve bayiler için Kıdem Ödül Töreni düzenlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, öncü ve girişimci yapıya sahip olduklarına dikkati çekerek, Türkiye’de sanayi sektörünün gelişmesi ve dünyada rekabetçi konumunu koruyabilmesi için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti.

Geçen yıl yurt içi ve yurt dışında 75 milyon dolarık yatırım yaptıklarını kaydeden Okyay, “Türkiye, ancak sanayimiz büyürse istikrarlı bir şekilde büyüyüp gelişebilir, Kale Grubu da Türkiye’nin parlak geleceğine inanan topluluklardan biri olarak, bu süreçte sorumluluğunun bilincinde. Bunun için elimizi taşın altına koyduk, koyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version