İnternet ve tarife fiyatları fahiş şekilde yükseliyor! Bakan Uraloğlu internet fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı!

Uraloğlu, internet fiyatlarında serbest piyasanın etkili olduğunu belirterek, fiyatlara müdahalenin söz konusu olmadığını söyledi.

İnternet ve tarife fiyatları fahiş şekilde yükseliyor! Bakan Uraloğlu internet fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, internet fiyatlarında serbest piyasanın etkili olduğunu belirterek, fiyatlara müdahalenin söz konusu olmadığını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu AK Parti grubunda gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

Son dönemde hem GSM şirketleri hem de internet sağlayıcılara yönelik ‘yüksek fatura’ şikayetlerinin artmasını değerlendiren Bakan Uraloğlu, fiyatların serbest piyasada oluştuğunu belirtti.

“Abonelik kapsamına bakmak lazım”

Uraloğlu, şikayetlerin fatura üzerinden değerlendirilmesinin doğru olmayacağının da altını çizerek, şunları aktardı:

“İnternet faturları tamamen serbest piyasa. Bir yıllık iki yıllık aboneliklerin yenilenmesi ile ortaya çıkan bir durum bu. Burada bizim düzenleyici yetkimiz yok. Serbest piyasanın rekabeti.

Bu faturalarla ilgili abonelik kapsamına bakmak lazım. Hangi paketten hangisine geçildi. İki yıllık bir abonelikte tarife değişiyorsa aradaki farka bakmak lazım. Fatura üzerinden değerlendimek doğru olmaz.”

Discord’a neden erişim engeli getirildi?

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord’a yönelik erişim engeline de değindiği açıklamasında, “Ankara 1. Sulh ceza mahkemesinin aldığı kararla bu gece 02.10’da erişimine engel getirdik. Şunu özellikle söylemek isterim burası gerçekten tamamen kapalı bir sistem. Siz istediğiniz gibi girip çıkamıyorsunuz ya da bizim güvenlik birimlerimiz sorgulama yapamıyorlar maalesef. Ancak orayı kullananların bize şikayet etmesi sonucu biz olaya müdahil olabiliyoruz.” dedi.

“Yaşadığımız olaylar olmasa yasakçı zihniyetçilikle itham edilecektik”

“Birkaç gündür yaşadığımız olaylar olmamış olsa belki biz bugün Discord’a erişim engeli getirdiğimiz için yasakçı zihniyetçilikle itham edilecektik” ifadelerini kullanan Uraloğlu, açıklamasının devamında şunları aktardı:

“Bugün bu olaylar oldu herkes kapatılmasını istiyor. Burada bütün toplum kesimleri ile birlikte hareket etmemiz lazım.  Bizim giremediğimiz mecrada ne olduğunu bilemiyebiliyoruz. Discord IP adreslerini güvenlik güçlerimizle paylaşmayı reddettiği için biz de zorunlu olarak erişime engel getirdik.”

Diğer platformlara uyarı

“Tiktok’un kapatılması gündemde mi?” sorusuna ise Uraloğlu, “Toplumumuzu korumayla ilgili her türlü adımı atacağız. Çok net olarak söyleyeyim hepsinin çok yakın takibindeyiz” yanıtını verdi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman ise ağustos ayının başında yaptığı açıklamada, TikTok meselesinin Türkiye için ulusal bir güvenlik meselesi olduğunu belirterek, “Yapılan paylaşımlar o kadar tuhaf, o kadar gerçeklikten kopuk ki, bunları onaylamak mümkün değil. TikTok’un kapatılması, erişim engelinin getirilmesi noktasında komisyon olarak bir tavrımız yoktur, bu Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun (BTK) tavrıdır. Ama bana komisyon başkanı olarak sorsanız, siyaset milletle beraber yapılır. Milletimiz, TikTok’un kapatılmasını istiyor” ifadelerini kullanmıştı.

Exit mobile version