GİYİM SEKTÖRÜNDE YENİ ZAMLAR YOLDA

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabit fiyat uygulamasına hazır giyim ve ayakkabı sektörün de dahil olması beklenirken sektör temsilcilerinden bunun mümkün olmadığı aksine zam gelebileceği haberi geldi.

Yüksek enflasyonu yeni yılda da yaşamamak için sektöre sabit fiyat çağrısı yapan ekonomi yönetimine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) yanıt geldi.

TOBB Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektör Meclis Başkanı Şeref Fayat, sezonluk indirimlerin şu an sürdüğünü ancak devamının gelmeyeceğini paylaştı.

Sabit fiyat uygulamasına giyim sektörünün dahil edilmesinin mümkün olmadığını, yeni sezon itibarıyla fiyatlarda artış yaşanacağını söyledi.

Fiyat düşüşlerinin mümkün olmamasının nedeni olarak seçim sürecini göstererek, “Seçim sath-ı mailine girdiğimiz yılın ilk yarısında, parasal genişlemenin her kademede olduğu bir dönemde asgari ücret artışı, EYT, esnafa uygun krediler konuşulurken fiyatları sabit tutmak maalesef mümkün değil” dedi.

Geçen dönem boyunca yüksek enflasyon ortamında tüketicilerin alışveriş yapmaktan vazgeçtiğini, biriken taleplerin sezonluk indirimlerle karşılandığını belirten Fayat, bu ortamda üreticilerin zam kararına daha yatkın olduğuna dikkat çekti.

Fayat, “Giyim sektörü için ocak zaten indirim ayı ancak şubat ile birlikte maaş artışlarının ötelenen alışverişleri harekete geçirmesiyle alt ve orta fiyat grubunda bırakın indirim olmasını, aksine enflasyona olumsuz yönde katkı yapmaya başlayacak bir hazır giyim sektörü bekliyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

“Ayakkabı sektöründe maliyetler fiyatlara yansıtılmadı”

Konuya ilişkin açıklama yapan bir diğer isim, Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Berke İçten oldu.

Hazır giyim ve ayakkabı sektöründe fiyatlara maliyet artışlarının tamamının yansıtılmadığını söyleyen İçten, indirim için maliyet artışlarının düşürülmesi gerektiğini belirtti.

Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı, “Asgari ücrette, enerji maliyetlerinde artış var. Emtia fiyatları dünya çapında gerilerken, bizim hammadde tedarik fiyatlarımız maalesef bu oranda gerilemiyor” dedi.

“Fiyatlar, nisandan sonra yükselebilir”

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel de yazlık ürünlerle ilgili maliyet artışları nedeniyle fiyatların nisandan itibaren yukarı seyir gösterebileceğini söyledi.

Bakan Nebati ise gıda perakendecilerinin ardından giyim ve ayakkabı sektörlerine de indirim çağrısı yapmıştı.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
GİYİM SEKTÖRÜNDE YENİ ZAMLAR YOLDA
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!