GAYRİMENKULE YATIRIM YAPAN ASLA KAYBETMEZ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir’de 15 yıldan bu yana gayrimenkul sektöründe hizmet veren Kent Gayrimenkul’ün sahibi Sezer Kapmaz Dialog Türkiye ile güçlerini birleştirerek sektörde kurumsal bir firma kazandırdı. Paşaalanı Mahallesinde hizmete giren Dialog Kent Gayrimenkul olarak gayrimenkul sektöründe hizmete devam ettiklerini söyleyen Sezer Kapmaz Balıkesir’deki gayrimenkul piyasasını POLİTİKA’ya değerlendirdi.

 

Balıkesir’de konut üretiminin azlığına dikkat çeken Dialog Kent Gayrimenkul Sahibi Sezer Kapmaz artan konut ve konut kiraları hakkında açıklamalarda bulundu. Balıkesir’de gayrimenkul yatırımlarının hız kazandığını kaydeden Kapmaz, bu sektöre yatırım yapanların asla kaybetmediğini sözlerine ekledi. Dialog Kent Gayrimenkul olarak vatandaşlara ve yatırımcılara profesyonel hizmet verdiklerini dile getiren Sezer Kapmaz, bu sektörde zarar etmek istemeyenlerin kurumsal firmaları tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.

 

“0,69’LUK KREDİ BALIKESİR’E UYMADI”

Balıkesir’de konut ihtiyacının her geçen gün arttığını söyleyen Sezer Kapmaz ülke genelinde uygulanan 0,69 oranlı konut kredilerinin Balıkesir’de karşılık bulmadığını söyledi. Kapmaz Balıkesirli müteahhitlerin 0,69 oranlı krediyi karşılamak için yeterliliğinin bulunmadığını belirterek, “0,69 oranında verilen konut kredisinde Balıkesir’de birçok müteahhit bu kapsamda yer almıyor. Bu 0,69 oranındaki kredi biraz daha büyük proje yapan müteahhitleri tutuyor.  Yani Müteahhitler Birliği’ne üye olan, garantörlük sözleşmesi verebilecek bankalarla anlaşma yapması gerekiyor. Aslında 0,69 kredi oranına talep çok ve alt gelir grubuna çok uygun bir kredi oranıdır. Böyle bir kredi her zaman denk gelmez ama Balıkesir’de bu krediyle iş yapabilecek müteahhit yok, anlaşma yapan müteahhit yok. Sadece konut yaparak 0,69 oranından yararlandırabilen bir tane müteahhit var, onda da daire kalmadı” diye konuştu.

 

 

“İMARA KAPALI YERLER BEKLENİYOR”

Balıkesir’de konut fiyatlarının afaki bir şekilde yükseldiğini belirten Kapmaz, “Balıkesir’de şu anda konut fiyatları arttı. Bunun yanında konut kiraları da çok afaki olarak yükseldi. Bu ara çok konut üretilmediği gibi konut alan da pek yok. İmara kapalı bölgelerin açılmasıyla ilgili çalışmaların tamamlanması müteahhitler tarafından bekleniyor. Balıkesir’de gayrimenkul fiyatları çok yüksek. Ama fiyatlar da arz talep dengesine göre yükseliyor. Gayrimenkule talep var ki fiyatlar yükseliyor. Balıkesir’deki metrekare fiyatları birçok ilden çok yüksek. Balıkesir merkezindeki arsaların metrekare fiyatları 10 bin liradan başlıyor. Bahçelievler Mahallesi ve Paşaalanı gibi mahallelerde bu rakam 10 bin liranın üstüne çıkmış durumda. Daireler de şu anda 3 milyon liradan 7 milyon liraya kadar değişiklik gösteriyor. Bunlar da çok afaki rakamlar ve herkesin ulaşabileceği rakamlar değil” dedi.

 

 

“GAYRİMENKULE YATIRIM YAPAN KAYBETMEZ”

Balıkesir’de emlak sektörünün her zaman kazandırdığını ifade eden Sezer Kapmaz, “Ama Balıkesir’de emlak her zaman kazandırır, kazandırır ve kazandırmaya da devam edecek. Çünkü Balıkesir gelişmekte olan bir il. Şu anda ikinci, üçüncü organize sanayi bölgemiz açılıyor. Bu da dışarıdan göç anlamına geliyor. Buraya gelen beyaz yakalı, işçi ya da çalışan herkesin konaklama talebi olacak. Bu dönemde yatırım amacıyla Balıkesir’e çok rağbet var. Mesela arazi, tarla, arsalara özellikle kırsal alanda çok rağbet var. Balıkesir her zaman kazandıran bir şehirdir. Gayrimenkul Balıkesir’de her zaman kazandırır. Ama 0,69 konut kredisinden birçok vatandaşımız yararlanamıyor” değerlendirmesinde bulundu.

 

“BÜYÜK PROJELERİN YAPILACAĞI ARSA YOK”

Balıkesir’de konut yapılacak arsa yokluğu hakkında değerlendirmede bulunan Sezer Kapmaz, “Balıkesir’de büyük konut projelerin gerçekleşebileceği yeterli arsa yok. Burada asıl konu arsa sıkıntısı olarak görülüyor. Şu an imara kapalı olan bölgelerin akıbeti bekleniyor. O bölgelere henüz müteahhitler giremediler. Yeni açılacak olan imar bekleniyor. Balıkesir’de şu anda arsa sıkıntısı var ve bu sıkıntı her zaman oluyor” dedi.

 

 

“TOKİ ALT GELİR GRUBUNA DERMAN OLDU”

Alt gelir grubu için TOKİ’nin yaptığı konutların piyasayı hareketlendirdiğini belirten Sezer Kapmaz, “TOKİ’nin etkisi Balıkesir’de büyük. Balıkesir’de alt gelir grubunda TOKİ’ye girenler çok oldu. Çok makul 15-20 yıllık ödeme planlarıyla birçok vatandaşımız bundan yararlandı. Karesi ve Altıeylül ilçelerinde TOKİ konutlarının yapımına devam ediliyor. Bu da tabi ki vatandaşımıza büyük fayda sağladı. Balıkesirli müteahhitlerin yetişemediği yerde TOKİ konut üretimi açısından yetişti” ifadelerini kullandı.

 

“İKİNCİ EL KONUTLAR İÇİN AÇIKLANAN KREDİYİ KAÇIRMAYIN”

İkinci el konutlar için belirlenen 0,99 oranındaki kredinin kaçırılmaması gerektiğine işaret eden Kapmaz, “İkinci el konut alımı için 0,99 oranında kredi söz konusu. En azından vatandaşlarımız ondan yararlanabilirse çok uygun bir kredi oranı olarak göze çarpıyor. Bu krediyi kullanabilecek imkanı olan vatandaşlarımızın bu imkanı kaçırmamalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

 

“MERDİVEN ALTI FİRMALARDAN UZAK DURUN”

Sektörde fırsatçıların her zaman olduğunu söyleyen Sezer Kapmaz, vatandaşları merdiven altı firmalara karşı uyardı. Kapmaz, “Her sektörde olduğu gibi gayrimenkul piyasasında da fırsatçılar hep olmuştur. Uygun kredi oranlarının açıklanmasıyla birlikte elinde arsası, evi olanların bazıları fırsatçılık yapıyorlar. Ama tabi bu herkes için geçerli değil. Bir gerçek var ve bu gerçek bedel üzerinden vatandaşlarımız gerekli araştırmalarını yapıyorlar. Vatandaşlarımız artık bilinçli. Bizim gibi kurumsal firmalar da Balıkesir’de çoğaldı. Merdiven altı firmalar ya da ayaklı gezen emlakçılardan ziyade kurumsal kimliği olan firmalarla iletişim halinde olurlarsa kendileri kazanırlar. Her türlü profesyonel desteği verecek şu an 20 kişilik ekibimizle vatandaşımıza, müşterimize, yatırımcımıza aldıkları evin içine girene kadar bütün desteği sağlıyoruz” diye konuştu.

 

“KONUT KİRALARI YÜKSELDİ”

Konut kiraları hakkında da değerlendirmede bulunan Dialog Kent Gayrimenkul Sahibi Sezer Kapmaz, “Balıkesir il merkezinde konutkiraları da çok yüksek. Çünkü konut olmadığı, yapılmadığı için yüksek. Balıkesir’e dışarıdan gelen öğrenci ve çalışan sayısı da yüksek olunca bu sefer de kiralar çok yükseldi. İnsanlar ev sulamadıkları zaman kirayı da gözleri görmüyor. Bir şekilde konaklama ihtiyacını giderme adına istenen kiraları kabul ediyorlar. Ama konut üretilse, kiralar şimdiki kadar afaki olmaz. Zaten Türkiye genelinde konut kiralarında bir artık söz konusudur. İnşallah fiyatlar oturur diye düşünüyorum. Her şey birbiriyle eş değer. Asgari ücret yükseliyor berberde tıraş ücretleri, oto yıkamada fiyatlar değişmiş. Bu sefer ev sahipleri de fırsattan istifade ediyor. Ev sahipleri mevcut kiracısını çocuğum gelecek diye çıkarıyor, tekrardan başkasına yüksek ücretten kiraya veriyor. Yatırımcı için kira fiyatlarının yükselmesi iyi ama kiracı için aynı şeyi söyleyemeyiz. Asgari ücretle geçinen biri 1+1 daireye 4-4 bin 500 lire veriyorsa diğer giderleriyle elinde hiç bir şey kalmaz” bilgisini verdi.

 

“BALIKESİR’DE PROFESYONEL HİZMET VERİYORUZ”

Dialog Kent Gayrimenkul Firması hakkında da bilgiler veren Sezer Kapmaz, sektörde profesyonel hizmet verdiklerini kaydetti. Kapmaz, “15 yıldır Balıkesir’de faaliyet gösterdiğimiz gayrimenkul sektöründe yüzde 100 Türk firması olan Dialog Türkiye ile güçlerimizi birleştirip iş ortaklığına imza attık. Şu anda Dialog Türkiye’nin Balıkesir bayisiyiz. Şu an yanımızda 20’ye yakın profesyonel çalışanımız var. Paşaalanı mahallesinde güzel bir ofis kurduk. İnşallah halkımıza ve yatırımcıya daha güzel hizmet etmek adına bu yükü aldık. Biz Balıkesir’de daha güzel işlere imza atacağımıza inanıyoruz. Dialog Kent Gayrimenkul olarak kurumsal bir yapıyla Balıkesir halkımıza hizmet etmeye başladık. Herkesi ofisimize bekleriz” dedi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
GAYRİMENKULE YATIRIM YAPAN ASLA KAYBETMEZ
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!