ERDOĞAN ÇİFTÇİLERE YÖNELİK 3 DESTEK KREDİSİ AÇIKLADI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması’nda çiftçilere yönelik üç destek kredisinin detaylarını açıkladı.

Toprağın asıl hayat kaynağı olarak önemini halen koruduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:

“Tahıl sevkiyatının sekteye uğraması açlık tehdidini ortaya çıkardı. Türkiye olarak yürüttüğümüz tahıl sevkiyatını başlatarak insanlığı büyük bir krizin eşiğinden döndürdük. Çiftçilerimize verdiğimiz desteklerin ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha ortaya koyduk. Gübreyi, ilacı, yemi kullanan çiftçimiz ile kurumları birlikte değerlendiriyoruz.”

“Politikalarımızı ekosistemi gözeterek oluşturuyoruz. Çiftçiden tüketiciye uzanan aşamanın hiçbir halkasını atlamadan sistemi bütün olarak geliştirecek adımlar atıyoruz.”

“Tarım arazilerinin toplulaştırılması ve meraların korunması gibi birçok alanda sürekli hedef büyütüyoruz. Çiftçilerimizin alın terlerinin karşılığını alabilmesini hedefliyoruz.”

“Bu sebeple çiftçi destek kredisini uygulamaya geçiriyoruz. Bu kredileri çiftçilerimiz hasat döneminde kadar her türlü harcama için kullanabilecektir.”

“Kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek kredinin yıllık faiz oranı %9,75‘tir ve 36 ay vadeli olacaktır. “

“Tarımsal KOBİ kredimizde tarımsal kredinin üst limiti 15 milyon lira, yıllık faiz oranı ise %4,75 olacaktır. Yatırım kredilerinde 10 yıla kadar vade uygulanabilecektir.”

“Tarım Borç Transferiyle ise başka bankalardan kredi alanlara Ziraat Bankası uygun kredi verecek. Üst limiti milyon lira olacak kredinin faizi ise %9,75, vadesi 60 ay olacaktır.”

“Ziraat Bankası’nın tarım kredilerindeki takip oranlarının %1‘in altında olması ödemelerin hassasiyetle yapıldığını gösteriyor.”

“Ülkemizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla temel esas üzerinde büyüteceğiz. Çiftçilerimizden alacağımız destek hayati öneme sahiptir.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
ERDOĞAN ÇİFTÇİLERE YÖNELİK 3 DESTEK KREDİSİ AÇIKLADI
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!