Dogalğaza zam gelecek mi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji sektörüne ve faturalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Dogalğaza zam gelecek mi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Habertürk TV’de gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtlayarak enerji sektörüne ve faturalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bayraktar, devletin doğalgaz ve elektrik faturalarındaki yükün büyük bir kısmını karşıladığını belirterek, bu desteğin devam edeceğini söyledi.

Bayraktar, “Vatandaşlarımızın elektrik ve doğalgaz faturalarının yüzde 60’ını devlet olarak biz karşılıyoruz. Bu desteği önümüzdeki dönemde de sürdürmeyi hedefliyoruz. Elbette bu, kaynaklarımızın elverişliliğine bağlı bir durum” ifadelerini kullandı.

Maliyet Esaslı Fiyatlandırmaya Geçiş

Faturalandırma sisteminde yapılacak değişikliklere de değinen Bakan Bayraktar, maliyet esaslı fiyatlandırmaya geçilmesinin planlandığını belirterek, “Destek gruplarını doğru tanımlamak önemli. Çalışmalar tamamlandığında detayları kamuoyuyla paylaşacağız. Hata yapmamak için tüm istisnaları göz önünde bulunduruyoruz” dedi.

“Zamsız Götürmek İstiyoruz”

Bayraktar, enflasyonla mücadele kapsamında enerji fiyatlarının önemine dikkat çekerek, “Bu süreçte, enerji fiyatlarının enflasyona olan etkisini en aza indirgemeye çalışıyoruz. Amacımız, enflasyonun düşüşünü hızlandırmak ve bu süreci mümkün olduğunca zamsız şekilde yönetmek” ifadelerini kullandı.

Bakan Bayraktar’ın açıklamaları, enerji faturalarına ilişkin yeni düzenlemeler ve desteklerin devam edeceği yönünde önemli mesajlar içeriyor.

Exit mobile version