Dana eti fiyatları düşerken kuzu eti fiyatları arttı!

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği'nin fiyat tablosuna göre, bu hafta dana karkas fiyatlarında düşüş, kuzu karkas fiyatlarında ise artış yaşandı.

Dana eti fiyatları düşerken kuzu eti fiyatları arttı!

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği’nin 10 Ekim 2024 tarihli fiyat tablosuna göre, bu hafta dana karkas fiyatlarında düşüş, kuzu karkas fiyatlarında ise artış yaşandı.

Dana karkas fiyatı 1 lira 72 kuruş azalarak ortalama 330,89 TL/kg seviyesine gerilerken, kuzu karkas fiyatı 4 lira 66 kuruş artarak ortalama 386,25 TL/kg olarak kaydedildi.

Ege, Akdeniz, Marmara, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerine göre farklılık gösteren bu fiyatlar, bölgesel ortalamalarla hesaplandı. Kuzu etinde en yüksek fiyat Karadeniz Bölgesi’nde 401,70 TL/kg olurken, dana etinde ise en yüksek fiyat 336,70 TL/kg ile yine Karadeniz Bölgesi’nde kaydedildi.

Geçen aya göre dana karkas fiyatlarında %0,1’lik bir artış yaşanırken, kuzu karkas fiyatlarında %1,1 oranında artış görüldü. Geçen yıla göre ise dana karkas %38,8, kuzu karkas ise %73,9 oranında fiyat artışı gösterdi.

Bu artışlar ve düşüşler, et piyasasında yaşanan dalgalanmaları gözler önüne sererken, üreticiler ve tüketiciler için fiyatlarda nasıl bir seyir izleneceği merak konusu oldu.

Exit mobile version