BATO Başkanı Rahmi Kula: Dijital dönüşüme ayak uydurmalıyız

Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Sanayi Odası ve Worldef E-Ticaret Vakfı iş birliğinde düzenlenen “Sınır Ötesi E-Ticaret Konferansı” Avlu Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Düzenlenen konferansta konularında uzman katılımcılar şirketlerin e-ticaret faaliyetlerini geliştirmeye yönelik bilgiler aktardı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Sanayi Odası ve Worldef E-Ticaret Vakfı iş birliğinde düzenlenen “Sınır Ötesi E-Ticaret Konferansı” Avlu Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Düzenlenen konferansta konularında uzman katılımcılar şirketlerin e-ticaret faaliyetlerini geliştirmeye yönelik bilgiler aktardı.

 

Çok sayıda katılımcının yer aldığı Sınır Ötesi E-Ticaret Konferansının açılış konuşmasını Wordef E-Ticaret Vakfı Başkanı Sedat Ateş ile Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula yaptı. Açılış konuşmalarının ardından Gökhan Kurtuluş (Trendyol | E-Commerce Export Sales and Business Development Manager), Selahattin Öztürk (Alibaba.com | Türkiye İş Geliştirme Müdürü) Sadife Özdemir  (T-soft | Satış Müdürü), Celal Uysal (MOBİTEK | Dijital Pazarlama Müdürü), Yasin Yağız (Uzay Dijital | Kurucu) ve Emre Koca (Mentor Consultancy | Kurucu) e-ticaretin sınır ötesine yaygınlaştırılması konusunda bilgiler verdi.

 

KULA: “REKABET İÇİN E-TİCARET”

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula e-ticaret, e-ihracat ve dijital dönüşümün önemine dikkat çekerek Balıkesir iş dünyasının da bu yeni düzene ayak uydurmak zorunda olduğunu kaydetti. Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula terörü lanetleyerek başladığı konuşmasında şunları kaydetti:

“Balıkesir Ticaret Odası, Sanayi Odası ve WORLDEF E-Ticaret Vakfı iş birliğiyle düzenlenen “Sınır Ötesi E-Ticaret Konferansı”na hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada, geleceğin ticaret dünyasını şekillendirecek önemli bir konu olan e-ticaretin sınırları aşan fırsatlarını konuşmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. E-ticaret, son yıllarda dünya ticaretine damga vuran bir alan haline geldi. Fiziksel sınırların ortadan kalktığı, hızın ve erişimin en önemli avantaj olduğu bu dönemde, her ölçekteki işletmemiz için sınır ötesi ticaret yapabilmek büyük bir gereklilik halini almıştır. Özellikle pandeminin etkisiyle hızlanan dijitalleşme, işletmelerimizin rekabet gücünü artırabilmek için e-ticarete entegre olmalarını zorunlu kılmaktadır. Ancak bu zorunluluk, aynı zamanda büyük fırsatlar da sunmaktadır.

 

“E-TİCARETE ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLABİLİRİZ”

Bugün burada gerçekleştirdiğimiz konferans, sadece Balıkesir için değil, Türkiye’nin her köşesindeki işletmeler için bir yol haritası niteliği taşıyor. Alanında uzman konuşmacılarımız, sizlere sınır ötesi e-ticaretin dinamikleri, potansiyel zorlukları ve başarıya ulaşmak için dikkat edilmesi gereken stratejiler hakkında önemli bilgiler verecekler. Bu bilgilerle hepimizin, özellikle de küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin (KOBİ’lerimizin) uluslararası pazarlarda daha etkin ve rekabetçi olabilmesi için büyük bir adım atacağına inanıyorum. Balıkesir olarak, bulunduğumuz stratejik konum, sahip olduğumuz tarım, sanayi ve ticaret potansiyelimizle, e-ticaret alanında önemli bir merkez olma potansiyeline sahibiz. Lojistik avantajlarımız, yeni gümrük kapımız ve hızla gelişen organize sanayi bölgemizle e-ticaret için gerekli olan tüm unsurları bir araya getiriyoruz. Bu vesileyle, e-ticaretin sunduğu fırsatları daha iyi değerlendirmek için bölgemizdeki firmalarımızı dijital dünyaya adapte olmaya, ihracatlarını artırmaya ve küresel pazarlara açılmaya davet ediyorum.

 

“GELENEKSEL TİCARETİMİZİ DEĞİŞTİRMELİYİZ”

Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana e-ticaret, e-ihracat, dijital dönüşümle ilgili birçok eğitim ve seminer yaptık. Birinci önceliğimiz de açıkçası sadece müşterilerin dükkana gelmesi değil bizlerin Türkiye’nin dört bir yanına hatta dünyanın öbür ucuna gitmek için çalışmalar yapmamız gerekiyordu. Ben Sanayi Bakanımızın da bulunduğu teknoloji konferansında yaklaşık bin kişilik hazirunda da ifade ettim e-ticaretle ilgili bizim bu sel karşısında durmamız mümkün değil demiştim.

Pandemiden sonra ki e-ticaret alışkanlıkları daha da çok değişti. Artık o sel geliyor değil geldi. O yüzden bizler de geleneksel ticaret yapış şeklimizi değiştirip mutlaka e- ticarete, e-ihracata, dijital dönüşüme ayak uydurmalıyız, şirketlerimizi bu konuda evrilmeliyiz ve günümüz koşullarına uymalıyız diye düşünüyorum. Belki bazı sektörlerde inşaat gibi onlar e-ticaret anlamında sosyal medya üzerinden pazarlamalarını daha fazla yapıyorlar.

Açıkçası artık e-ticaret hayatımızın birçok alanında var ve bu artarak da devam edecek. Bizler de Balıkesir olarak bu düzene ayak uydurmalıyız. Çünkü biz gelişmiş değil gelişmekte olan bir iliz ve rakiplerimizden, diğer illerden, diğer ekonomilerden daha fazla üretken olmalıyız diye düşünüyorum. Bizler Ticaret Odası olarak ilk günden bu yana e-ticarete, e-ihracata ve dijital dönüşüme daha önceden olduğu gibi bundan sonra da çok daha fazla önem vereceğiz. Bu tür eğitimlerimizi artırarak devam edeceğiz. Genç girişimcilerimiz, kadın girişimcilerimiz biz hep birlikte Balıkesir’in kalkınması, büyümesi için çalışmaya devam edeceğiz.”

 

KONULARINDA UZMANLAR BİLGİ VERDİ

Konferansta açılış konuşmalarının ardından Gökhan Kurtuluş (Trendyol | E-Commerce Export Sales and Business Development Manager), Selahattin Öztürk (Alibaba.com | Türkiye İş Geliştirme Müdürü) Sadife Özdemir  (T-soft | Satış Müdürü), Celal Uysal (MOBİTEK | Dijital Pazarlama Müdürü), Yasin Yağız (Uzay Dijital | Kurucu) ve Emre Koca (Mentor Consultancy | Kurucu) e-ticaretin sınır ötesine yaygınlaştırılması konusunda bilgiler verdi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
BATO Başkanı Rahmi Kula: Dijital dönüşüme ayak uydurmalıyız
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!