Bakanlardan ekmek fiyatlarında istikrar mesajı!

Bakan Bolat ve Bakan Yumaklı ile yapılan toplantının ardından, buğday, un ve ekmek fiyatlarında istikrarı koruma kararı aldıklarını açıkladı.

Bakanlardan ekmek fiyatlarında istikrar mesajı!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile yapılan toplantının ardından, buğday, un ve ekmek fiyatlarında istikrarı koruma kararı aldıklarını açıkladı.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Bolat, iç talebi karşılama ve ihracat için yeterli üretimin sağlandığını belirtti.

Ticaret Bakanlığı’nda gerçekleşen toplantıda, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) üyesi sanayicilerle bir araya geldiklerini ifade eden Bolat, Türkiye’nin buğday üretiminde önemli bir ülke olduğunu vurguladı. Hem iç pazarın ihtiyaçlarının karşılandığını hem de ihracat alanında güçlü bir performans sergilendiğini belirtti.

Fiyat İstikrarı Korunacak

Toplantıda, un sanayicileriyle fiyat istikrarı konusunda ortak bir mutabakata vardıklarını belirten Bakan Bolat, hükümetin üreticilere ve çiftçilere verdiği desteğin süreceğini dile getirdi. Haksız fiyat artışlarıyla mücadeleye kararlılıkla devam ettiklerini de ekleyerek, buğday, un ve ekmek üretiminde piyasa dengesinin korunacağını açıkladı.

Bu karar, ekmek ve un fiyatlarında yaşanabilecek dalgalanmaların önüne geçilmesi için önemli bir adım olarak görülüyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Bakanlardan ekmek fiyatlarında istikrar mesajı!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!