BAKAN DÖNMEZ: ”UMMAN’DAN 1,4 MİLYAR METREKÜP DOĞALGAZ ALACAĞIZ”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fiyatlarda düşüş devam ederse elektrik ve doğal gazda mart ayında bir indirim olabileceğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Umman ile yeni gaz alım anlaşması imzalayacaklarını duyurdu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gaz ve elektrik fiyatlarına mart ayında yeni bir indirim gelebileceğini açıklarken; ağır sanayinin kullandığı doğal gaz ve elektrik fiyatlarında geçen hafta yapılan indirimlerin mart ayında da devam edebileceğini söyledi. 

Umman ile 10 yıllık gaz anlaşması

Dönmez ayrıca Umman ile yeni bir gaz anlaşması imzalayacaklarını ”buradan ilk kez söylüyorum” diyerek şu sözlerle duyurdu:

”Buradan ilk kez ilan edeceğim yeni bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Şu an BOTAŞ Genel Müdürümüz ve heyeti Umman’da. Umman ile yeni bir gaz alım anlaşması imzalıyoruz. Umman’dan yıllık 1,4 milyar metreküplük gaz tedarik edeceğiz ve anlaşmamız 10 yıl geçerli olacak. Daha sonra yine uygun şartlar oluşursa anlaşmayı uzatma imkanımız da söz konusu.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
BAKAN DÖNMEZ: ”UMMAN’DAN 1,4 MİLYAR METREKÜP DOĞALGAZ ALACAĞIZ”
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!