AKILLI TELEFONLAR EN DÜŞÜK 6 BİN 682 TL’DEN BAŞLAYACAK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MOBİSAD Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, 200 dolar olan ithal cep telefonlarının 350 dolara satılacağını söyledi. Bu da en düşük segmentteki ithal cep telefonlarının 6 bin 682 TL’den başlayacağına işaret etti.

Ticaret bakanlığı ithal akıllı cep telefonları için yeni bir gözetim fiyatı belirledi. Telefonlarda adet başına alınan gümrük ücretleri 200 dolardan 350 dolara çıkarıldı.

Kararı Bloomberg HT’ye değerlendiren Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, alınan kararın yerli üretimin pazar payını arttıracağını ancak destekleyici adımların da beraberinde gelmesi gerektiğine dikkat çekti.

Turnacı “İthal akıllı cep telefonları 200 dolar iken daha cazipti; çünkü uygun bir fiyat oluyordu. 350 dolara çıkarılmasıyla ithal ürünlerin biraz önüne geçilmesi hedefleniyor. Ancak bu adımların beraberinde sektörün dinamiklerine uygun yatırımları arttıracak desteklerin de gelmesi gerekiyor.” dedi.

MOBİSAD Başkanı Turnacı, yerli akıllı cihaz sektörünün pazar payının yüzde 55’lere kadar gerilediğini ve bu kararla yeniden yüzde 70-75’lere çıkacağını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti “ Yerli üretim için oldukça önemli bir adım. Ancak 2020’de alınan teşvikleri gibi destekleyici teşvik paketlerinin gelmesi gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

Turnacı taksit sınırlamasına dikkat çekerek, “Üst segment akıllı cihazların yüzde 60-65’i yurtdışından getiriliyor. Bu durum ülkemize katkısından çok zararı bulunuyor. Ülke içerisindeki taksit sınırlaması arttırılırsa yerli tüketiciler üst segment telefonları yurt dışından getirmeden yurt içinden alma imkanı bulur.” değerlendirmelerinde bulundu.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
AKILLI TELEFONLAR EN DÜŞÜK 6 BİN 682 TL’DEN BAŞLAYACAK
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!