BAÜN’de ‘9. Uluslararası Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Kongresi’ düzenlendi

9. Uluslararası Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Kongresi (ICOTFL2024)” BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

BAÜN'de '9. Uluslararası Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Kongresi' düzenlendi

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ev sahipliğinde; Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, BAÜN Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SADEM), Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) iş birliğinde düzenlenen “9. Uluslararası Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Kongresi (ICOTFL2024)” BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Malazgirt Konferans Salonunda gerçekleştirilen kongrenin açılış törenine; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Fatih Satıl, BAÜN Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ruhi İnan, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Halil Küçükler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrenin açılış konuşmalarını; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, BAÜN Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Kongre Düzenleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ruhi İnan ve Kongre Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpaslan Okur yaptı.

Kongrenin açılış programı; Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun kongre açılış oturumu başkanlarına ve panelistlere teşekkür belgesi takdiminin ardından anı fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

2 gün süren kongrede, 23 oturumda sunulan 73 bildiride, yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde başta öğretmen yeterlilikleri ve eksikliklerin tespiti ve çözüm önerileri, nitelikli  sertifikasyon, yapay zeka ve yabancılara Türkçe öğretimi ve uluslararasılaşma konularına vurgu yapıldı.

 

Exit mobile version