DOLAR 27,4089 % 1.86
EURO 29,0555 % 2.14
GRAM ALTIN 1.640,83 % 1,20
ÇEYREK A. 2.682,76 % 1,20
BITCOIN 748.200 3.743
GİRİŞ YAP

SON DAKİKA
hava 22°
Google News

Panama Kanalı’nda kuraklık nedeniyle uygulanan geçiş sınırlamasının süresi bir yıl uzatıldı

Son Güncelleme :

26 Ağustos 2023 - 0:59

Panama Kanalı’nda kuraklık nedeniyle uygulanan geçiş sınırlamasının süresi bir yıl uzatıldı

Atlantik Okyanusu’nu Pasifik Okyanusu’na bağlayan Panama Kanalı’nda kuraklık nedeniyle uygulanan geçiş sınırlamasının süresinin bir yıl uzatıldığı bildirildi.

Panama Kanalı yetkilileri, kuraklığın su seviyesini düşürmesi nedeniyle kanaldan gemi geçişlerinin bir yıl daha sınırlandırılacağını duyurdu.

Panama Kanalı İdaresi Müdür Yardımcısı Ilya Espino, basına yaptığı açıklamada, geçiş sınırlamasının eylül, ekim ve kasım aylarında yağışların kanal havzasındaki su seviyesini yükseltmemesi durumunda geçerli olacağını söyledi.

Panama Kanalı İdaresinden yapılan yazılı açıklamada da “Doğayı kontrol edemesek de operasyonlarımızı rekabetçi bir gemi akışı sağlayacak şekilde uyarlayabiliriz. Seçim özgürlüğü hayati önem taşıyor. Müşterilerimizin seçeneklerinin olduğunun bilincindeyiz ve hizmetlerimizin en iyi seçenek olarak kalmasını sağlamak bizim görevimizdir. Müşterilerin geçici olarak başka bir rotayı seçmesi durumunda onların kararına saygı duyuyor ve anlıyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Panama Kanalı, yüzyılı aşkın süredir en kurak dönemini yaşıyor

Kanalın, yüzyılı aşkın süredir en kurak dönemini yaşadığı ve yağmur suyuna da ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor.

Atlantik’i Pasifik’e bağlayan 80 kilometreden uzun su yolunda, 200’den fazla gemi geçiş sınırlaması nedeniyle mahsur kalırken bazı firmaların alternatif yol arayışında olduğu ifade ediliyor.

Uzmanlara göre, firmalar için nakliye masraflarını artıran kısıtlamalar, tüketim malları fiyatları üzerinde daha fazla baskı yaratabilir.

30 Temmuz’da Panama Kanalı’ndan günlük gemi geçiş sayısının 32 ile sınırlandırılmasına karar verilmişti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.