DOLAR 27,3020 % 0.21
EURO 28,8490 % 0.14
GRAM ALTIN 1.663,82 % 0,03
ÇEYREK A. 2.720,35 % 0,03
BITCOIN 723.166 0.417
GİRİŞ YAP

SON DAKİKA
hava
Google News

Kızılhaç, Libya’daki sel felaketinde 10 binden fazla kişinin kayıp olduğunu açıkladı

Son Güncelleme :

12 Eylül 2023 - 12:38

Kızılhaç, Libya’daki sel felaketinde 10 binden fazla kişinin kayıp olduğunu açıkladı

Kızılhaç, Libya’daki sel felaketinde 10 binden fazla kişinin kayı olduğunu açıkladı.

Libya’daki Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketinde hayatını kaybedenler için 3 günlük yas ilan edildiğini duyurmuştu.

Libya Başkanlık Konseyi, sel felaketinden zarar gören bölgeler için kardeş ülkelere ve uluslararası kurumlara yardım çağrısında bulunmuştu.

Ulusal Birlik Hükümeti, dün olağanüstü kabine toplantısı düzenlemiş, afetten etkilenen bölgelere yardım yapılmasını da içeren bir dizi karar almıştı.

Ülkenin doğu bölgelerindeki yağış miktarının 40 yıldan uzun süredir kaydedilen en yüksek yağış miktarı olduğu ifade edilmişti.

Orta Akdeniz’de etkili olan “Daniel” fırtınası Libya’nın Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerini etkilemişti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.