İran Bender Abbas Limanı’ndaki Patlamada Yaralı Sayısı 500’ü Geçti!

İran’ın en stratejik limanlarından biri olan Bender Abbas’taki Şehit Recai Limanı, bugün sabah saatlerinde büyük bir patlamayla sarsıldı.

İran Bender Abbas Limanı’ndaki Patlamada Yaralı Sayısı 500'ü Geçti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülke basınına yansıyan bilgilere göre, Basra Körfezi kıyısında yer alan bu dev ticaret noktasında gerçekleşen patlama sonrası çıkan yangın hâlâ kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

İlk belirlemelere göre 500’den fazla kişi yaralandı. Yaralıların çevre hastanelere sevki sürerken, olay yerindeki yoğun duman görüntüleri devlet televizyonunda geniş yer buldu.

Patlamanın, limandaki birkaç konteynerin henüz belirlenemeyen bir nedenle infilak etmesi sonucu yaşandığı bildiriliyor. İran’ın dış ticaretinin büyük bölümünü taşıyan Şehit Recai Limanı’nda yaşanan bu olay, yalnızca bölge halkını değil, ülke ekonomisini de derinden etkileyebilecek bir kriz olarak değerlendiriliyor. Liman yetkilileri ve acil müdahale ekipleri olayın nedenine ilişkin araştırmalarını sürdürürken, İçişleri Bakanlığı patlamayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İran Bender Abbas Limanı’ndaki Patlamada Yaralı Sayısı 500’ü Geçti!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!