SUBAŞI VE UYGUR YEREL BASININ SORUNLARINI DİNLEDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BALIKESİR Milletvekilleri Belgin Gökçe Uygur ile Yavuz Subaşı, yayımladıkları bölgelerde toplumun gören gözü, işiten kulağı, söyleyen dili durumundaki yerel basına destek olmayı sürdüreceklerini söyledi.
AK Parti milletvekilleri Subaşı ile Uygur, Balıkesir Gazeteciler Cemiyetini (BGC) ziyaret etti.
Cemiyet Başkanı Ramazan Demir, Başkan Yardımcısı Doğan Alparslan, yönetim kurulu üyesi ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) temsilcisi Hilmi Duyar ile ilin çeşitli konularıyla yerel medyanın beklentileri üzerine karşılıklı görüş alış verişinde bulundu.

 

YEREL MEDYA SORUNLARI ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
BGC Başkanı Demir, Gazeteciler Cemiyetinin tarihi ve faaliyetleri hakkında bilgi paylaşımında bulunduğu Uygur ile Subaşı’na bugüne değin ilettikleri konularla yakından ilgilenmeleri nedeniyle teşekkür etti. Demir, geçtiğimiz günlerde vekillere posta yoluyla ulaştırdığı  yerel basının sorunlarını içeren “Yerel Basın Acil Durum Raporu”nu ziyaretleri vesilesiyle bu kez elden takdim etti.
Hazırlanan dosyada yerel medyanın yaşadığı istihdam başta olmak üzere resmi ilan sorunu, gün geçtikçe artan gazetelerin kapanma riski, gazetecilik meslek yasası, basın kartları komisyonu başlıklarında çok sayıda sorun ayrıntılı örnekleriyle yer aldı. Dosyayı teslim alan Balıkesir Milletvekili ve AK Parti MKYK üyesi  Yavuz Subaşı ile Balıkesir Milletvekili ve Adalet Komisyonu Katip Üyesi Belgin Gökçe Uygur, yerel basının beklentilerinin karşılanması noktasında destek sözü verdi.
Yerel medyanın bulunduğu yerde toplumu bilgilendirmek, yönlendirmek gibi bir görev üstlendiği gibi YÖRE sorunlarının gündeme getirilmesi ve bunların çözüm sürecini takip etmesi açısından önemli olduğuna dikkat çeken Uygur ile Subaşı, raporda yer alan konularla ilgili gerek Cumhurbaşkanlığı nezdinde, gerekse TBMM çatısı altında girişimlerde bulunacaklarının sözünü verdi.

BASIN TARİHİNE YOLCULUK
Gazeteciler Cemiyeti yayınlarından “15 Temmuz Balıkesir Manşetler Albüm/Kitabı”nın hediye edildiği milletvekilleri Belgin Uygur ile Yavuz Subaşı, BGC Basın Müzesinde sergilenen eserleri inceleyerek geçmişten günümüze nostaljik yolculuk yaptı.
RAPOR KÜLLİYE’DE
Bilindiği üzere, Balıkesir Gazeteciler Cemiyetinin de aralarında yer aldığı meslek örgütlerinin destek verdiği rapor, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK)  tarafından iletilmişti.
YEREL BASININ ACİL BEKLENTİLERİ NELER?
1- Kanun teklifi hazırlanarak Gazetecilik Meslek Yasası ülkemize kazandırılmalıdır.
2- Türk Ceza Kanununda ve bazı kanun ile yönetmeliklerde yer alan basın özgürlüğünü kısıtlayıcı maddeler günümüz koşulları göz önüne alınarak değişmelidir.
3-Resmi ilanları yük gören bürokratik anlayışın yerine, sağduyulu yaklaşımla ülke menfaatlerinin hakim olacağı bir bakış açısı hayata geçmelidir
4-Sektörümüzde yaygınlaşmakta olan tekelci yaklaşım her şeyden önce siyaset kurumuna zarar vermektedir. Bu husus acilen gözden geçirilerek tedbir alınmalıdır.
5-Dünyanın her yerinde egemen devletler basınla aralarında irtibat kurarlar. Millilik ve yerlilik açısından bu vazgeçilmez bir stratejidir. Bu faaliyet alanı milli güvenlik, milli eğitim ve ulaştırma gibi bir kamu hizmet alanıdır. Sistemi sağlıklı olarak işler hale getirecek yöntemler sektör temsilcileriyle de görüşülerek üretilmelidir.
6- Yazılı basın, radyo televizyonlar ile internet mecrasını bir bütün olarak ele alan, Düzenleme-Denetleme-Destekleme ayaklarını içeren bir sistem kurulmalıdır. Bunun için vakit geçirmeden internet yasası çıkarılmalıdır. Aksi halde şantajcı, yalancı, baskıcı kişiler mesleğimizin onuru zedelemekte, meslek mensubu olmamalarına rağmen ortalıkta dolaşmaktadır.
7- Basın için Acil Destek Paketi çıkarılmalıdır. Pakette doğrudan desteklerin dışında Hazine, İŞKUR, KOSGEB ve kalkınma ajansları destekleri “konfeksiyon” değil “terzi usulü” hazırlanmalıdır.
8- Taslak halinde olan Yargı Reformu Paketinden icra ilanlarının gazetelerde yayının kaldırmayı öngören değişiklik yerine Kamu İhale Mevzuatındaki gibi eşik değerler sistemi getiren ve icralardaki gri alanları şeffaflaştıran gazetelerde yayın mekanizmasına geçilmelidir.
9-Doğrudan alım, acil alım, ilandan kaçınmak için işleri birleştirme ya da ayırma gibi yöntemlerden vaz geçilmesi konusunda gerekli tedbirler alınmalıdır.
10- Basın Kartları Yönetmeliğinin aksayan yönleri sektörün de görüşleri alınmak sureti ile giderilmelidir. Basın Kartları Komisyonunu, meslek temsilcilerinin yer aldığı bir yapıya kavuşturulmalıdır.
11-Bir yılı aşkın süredir basın kartı alma hakkına sahip oldukları halde alamayan meslektaşlarımızın haklarının iadesi sağlanmalıdır.
Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
SUBAŞI VE UYGUR YEREL BASININ SORUNLARINI DİNLEDİ
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!