Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkan Yardımcısı ve Yönetim Danışmanı Murat Karacan, Küresel Hedefler olarak da bilinen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin bundan sonra KÜRESEL KALKINMA AMAÇLARI olarak anılacağını açıkladı.
Dernek olarak yakından takip ettikleri bu başlığın artık benimsenmesi gerektiğinin altını çizen Murat Karacan; Sürdürülebilir Kalkınmanın herkes için bir amaç olarak algılanmasının önemini “daha iyi anlatabilmek için böyle bir değişiklik yapmanın zamanı gelmişti” şeklinde açıkladı.
HEDEFLER AMAÇ OLARAK ANILACAK
POLİTİKA’ya konuşan Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkan Yardımcısı Murat Karacan şunları kaydetti:
“2015’te Birleşmiş Milletler’e üye 193 ülke tarafından 2030 yılı sonuna kadar ulaşılmak üzere kabul edilen ‘’ Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’’ artık ‘’ SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AMAÇLARI ‘’, ’’KÜRESEL AMAÇLAR’’ olarak anılmaya başlandı. Kavga yerine işbirliğinin ön plana çıkarılması gerektiğinin altının çizilmesi, hızlıca planların yapılması gerektiğini söylüyor bizlere. Bu durum şehrimiz için de aynen böyledir. SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AMAÇLARI, bundan sonrası için çok önemli. Çünkü bu amaçlar bize yaşamın her alanına katkı yapmamız gerektiğini söylemekte. Bu durumun gerçekleşmesi adına, ülkemizi, bölgemizi ve insanlarımızı, dünya düzeyine ulaştırabilmemiz için çok yoğun ve sürekli bir şekilde çalışmamız gerekiyor. Umuyoruz ve bekliyoruz ki; devletimiz de bu durumun bilincinde olarak kolları sıvama zamanının farkındadır. Hatta bunu tek ödevi olarak bellemesi ve yerele bu ödevin çözülmesinde kendisine destek çağrısında bulunmalıdır. Fakat, uluslararası yarışta geride kalmamak için vatandaşımızı harekete geçirmenin zorluğunu da hiç unutmamalıdır.
EN ÖNEMLİ UNSUR PARA
Biz yapılacak olanlar ve yapılmak istenenler için büyük kaynak gerektiğinin farkındayız. Yani burada en önemli unsurun para olduğunun bilincindeyiz. Bu sorunu çözebilmemiz adına, özellikle Amerika’nın geliştirdiği her tanımı, her istatistiği kendi ülkemiz için bire bir aynı kabul edip kullanan otoritelerden kurtulmak zorundayız. Bu istatistiklerin, ülkemiz ve bölgemiz muadillerini ortaya koyabilmeliyiz. Pasif, sorumsuz, eylemsiz, meraksız, yaşadığı dünyanın farkında olmayan gerçek dünyayı umursamayan bir kuşak yetiştirmekten kurtulmak için elle tutulur adımları atmak zorundayız. Artık amacımız bu olmalı.”