Ünlü sunucu ve şarkıcı Defne Samyeli’nin kızı Derin Talu, son dönemde sosyal medyada yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme geliyor.
Boykot çağrıları konusundaki çelişkili paylaşımları ve “sevgili olmak isteyenlerden CV istemesi” gibi dikkat çekici hareketlerinden sonra şimdi de bir kitapçıda yaşadığı ilginç diyalogla adından söz ettirdi.
Derin Talu, bir kitapçıya giderek Türk edebiyatının önemli isimlerinden Recaizade Mahmut Ekrem’in klasik eseri **”Araba Sevdası”**nı sordu. Kitabı isterken, köklü aile geçmişine de vurgu yaparak kitapçıya, “Ben Recaizade Mahmut Ekrem’in torunuyum” dedi.
Bu samimi açıklama kitapçı çalışanıyla arasında sıcak bir sohbetin başlamasına vesile oldu.
Aile Geçmişi Daha Önce Ortaya Çıkmıştı
Aslında bu bilgi, Derin Talu’nun ablası Deren Talu tarafından bir süre önce yapılan bir sosyal medya paylaşımıyla gündeme gelmişti. Deren Talu, ailesinin köklerini anlattığı bir paylaşımda, büyük dedelerinin ünlü edebiyatçı Recaizade Mahmut Ekrem olduğunu açıklamıştı.
Derin Talu’nun kitapçıdaki bu sürpriz çıkışı, hem aile kökenlerine duyduğu gururu hem de genç yaşında kültürel değerlere olan ilgisini göstermesi açısından dikkat çekti.