CHP’de, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik tutuklama kararının gölgesinde gerçekleştirilen ön seçimde yoğun katılım yaşanıyor.
Parti kaynakları, oy kullanan üye sayısının 10 milyona ulaşmasını beklediklerini açıkladı.
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), tarihi ön seçim süreci büyük ilgiyle devam ediyor. Ekrem İmamoğlu hakkında verilen tutuklama kararının ardından, parti tabanı sandıklara adeta akın etti. CHP kaynaklarından edinilen bilgilere göre, üyelerin sandığa gitme oranının yüzde 90’a yaklaştığı belirtilirken, kullanılan oy sayısının 10 milyon seviyesine ulaşacağı tahmin ediliyor.
Yurtdışından da Yüksek Katılım
Ön seçim süreci yalnızca Türkiye ile sınırlı kalmadı. Almanya, Fransa ve Avusturya’da da sandık kuruldu ve toplamda 50 bin oyun yurtdışından kullanıldığı bildirildi. Bu katılım, CHP’nin uluslararası örgütlenme gücünü ve seçmen tabanındaki yüksek ilgiyi bir kez daha gözler önüne serdi.
Saraçhane’de Özel Konuşma Yapacak
CHP kulislerinden gelen bilgilere göre, oy verme işleminin sona ermesinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane Meydanı’nda tarihi bir konuşma yapacak. Bu konuşmanın, Ankara’daki CHP Genel Merkezi bahçesine kurulan dev led ekranlar aracılığıyla da vatandaşlara izlettirileceği belirtildi.
Sandıklarda Yoğunluk Yaşanıyor
Ön seçim sırasında sandık görevlilerinin pusula yetiştirmekte zorlandığı da gelen bilgiler arasında. Parti yönetimi, üyelerin yoğun ilgisinin demokrasinin ve partinin birlik ruhunun bir göstergesi olduğunu vurguladı.