İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diplomasının iptal edilmesi kararı gündeme bomba gibi düştü.
İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu, 1990 yılında usulsüz yatay geçiş yaptığı iddiasıyla İmamoğlu ile birlikte 28 kişinin daha diplomasının iptal edildiğini açıkladı. Bu karar kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, diploması iptal edilen diğer isimler de merak konusu olmuştu.
📍 İptal Kararının Detayları
İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, 1990 yılında usulsüz yatay geçiş yaptığı tespit edilen toplam 38 kişiden 10’unun kaydı silinirken, mezun olmuş 28 kişinin de diplomalarının “yok hükmünde” sayıldığı belirtildi. Bu karar, üniversite tarihinde benzeri görülmemiş bir uygulama olarak kayda geçti.
👇 Ekrem İmamoğlu ile Birlikte Diploması İptal Edilen O İsimler:
- S. Sedat Köşetaş
- Hayri Kaan Başol
- Fatih Şabaz
- Alkan Cevat Negiş
- Salih Buğra
- Timuçin Tecmen (Turcas/Shell YK Üyesi)
- Banu Yalı
- Burak Ülkeroğlu
- Lerna Taşçı
- Y. Uğur Karaoğlu
- Cenk Bartın
- Aclan Ertan
- Alper Tunga (İş İnsanı, Halis Toprak’ın damadı)
- Rana Haifawi
- U. Cenk Pehlivan
- Hakan Başaran
- Sevgi Toprak
- Z. Neval Kanar
- Ekrem İmamoğlu
- M. Okan Kaya
- Cenk Karayel
- Serkan Eran
- Alp Taşkent (STFA YK Üyesi)
- Nur Taşkent (STFA Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı)
- Ahmet Selim Gusar
- Murat Büyük
- Beysun Yılmaz
- Yelda Eryaman
📣 Üniversite Yönetimi: Tüm Fakültelerde Araştırma Başlatıldı
İstanbul Üniversitesi, sadece İşletme Fakültesi değil tüm fakültelerde benzer yatay geçiş dosyalarının incelenmeye devam ettiğini ve ilerleyen günlerde yeni iptallerin de gündeme gelebileceğini açıkladı.
🗣 İmamoğlu ve Avukatlarından İlk Tepki: “Bu Karar Yok Hükmünde!”
Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan, verilen kararın yetkisiz olduğunu ve ancak fakülte yönetim kurulunca alınabilecek bir karar olduğunu söyledi. Pehlivan, “Kantin yönetimi nasıl diploma iptal edemezse, bu da aynı derecede geçersizdir” diyerek süreci Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar taşıyacaklarını ifade etti.