İspanya Kral Kupası yarı finalinde Real Sociedad ve Real Madrid kozlarını paylaşırken, karşılaşma beklenmedik bir olayla bölündü.
Maçın ilk yarısının son anlarında, tribünlerden yükselen ırkçı tezahüratlar nedeniyle hakem Jose Maria Sanchez oyunu durdurma kararı aldı.
Hakemden Anons Kararı
Yaşanan olay sonrası hakem Sanchez, stadyum anonsu yapılmasını talep etti. Irkçılığa karşı mücadelede sıfır tolerans politikasını sürdüren İspanyol futbolunda, bu tür olaylara karşı sert önlemler alınırken, hakemin maçı durdurarak anons yaptırması dikkat çekti.
Maçın devam edip etmeyeceği ve olaya karışan taraftarlarla ilgili nasıl bir yaptırım uygulanacağı merak konusu. İspanyol futbol otoritelerinin, karşılaşma sonrası konuyla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.