8 Aralık 1988 Perşembe: Balıkesir’e doğumevi şart

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Politika Gazetesi, 8 Aralık 1988 Perşembe günü yayımlanan sayısında, Balıkesir Belediyesi’nde zimmet suçundan tevkif edilen memur hakkında, belediye Başkanının yaptığı açıklamalar ile Balıkesir Valisi Kemal Esensoy’un sağlık kuruluşlarında habersiz yaptığı denetimleri manşete taşımış, ayrıca Esensoy’un Balıkesir’e bir doğumevi kazandırılması gerektiği konusundaki görüşlerine yer vermiş.

 

 

İlk manşet haberde; “Son günlerde belediyemizle ilgili olarak kamuoyuna yansıyan bazı yayınlar ve söylentiler üzerine hemşerilerime konuyla ilgili olarak açıklamada bulunmayı uygun buldum. Bilindiği üzere belediyeler diğer devlet daireleri gibi normal ve yasal teftişlere tabi kuruluşlardandır. Belediyemiz de zaman zaman teftişe tabi tutulmaktadır. Son olarak Mahalli İdareler müfettişlerince yapılan inceleme sonunda bir memur zimmet suçundan yargılanmak üzere Cumhuriyet Savcılığınca tevkif edilmiştir” ifadeleri kullanıldı. İkinci manşet haberde okurlara şöyle aktarıldı: “Vali Kemal Esensoy, göreve başladığından bu yana sürdürdüğü inceleme ve denetlemelerine son günlerde sağlık kurumları yönünden ağırlık vermiş bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Devlet Hastanesine erken saatlerde giderek verilen hizmetler, hastaların, kurumun durumu ile ilgili olarak yaptığı denetlemelere önceki gün de şehrimiz doğumevinde devam etti. Saat 05.00’te doğumevine giden Esensoy’un bu tür denetlemelere hem yakın çevrede, hem ilçelerde aralıksız devam edeceği ifade ediliyor. Bu arada doğumevindeki denetlemelerin ardından açıklamalarda bulunan Esensoy, doğumevinin gelişen, büyüyen Balıkesir’in gereksinimlerine cevap vermekten uzak olduğunu bir kez daha vurguladı. Balıkesir’e acilen yeni bir doğumevi kazandırılması gerektiğini belirtti.

Birinci sayfadaki diğer haber başlıkları: “Başkan açıklıyor”, “Ehliyet almak için özel kurslara başvurmak yetiyor”, “Selden zarar görenlere yardım 16 milyonu geçti”, “19. Dönem pilot teğmenler diploma aldı”, “Kahveciler zam şart diyor. Fiyatlar ayarlanmazsa kahve, çay ocaklarının büyük kısmı kapanır”, “Turizm İşletmecilik ve Otelcilik Yüksekokulunda master programı başladı”, “Vali Esensoy Ankara’ya mı gitti?”, “DYP’nin gönüllü kadınları çay düzenledi”, “Balıkesir’de klorlama konusunda endişeye gerek yok.”

8 Aralık 1988 Perşembe: Balıkesir’e doğumevi şart
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!