Alternatif törende iktidara sert sözler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla CHP İl Başkanlığının öncülüğünde siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, dernekler, odalar ve sendikalar alternatif çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Resmi törenin ardından Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende Cumhuriyetin kuruluşunun 101’nci yılı nedeniyle çelenkler sunuldu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla CHP İl Başkanlığının öncülüğünde siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, dernekler, odalar ve sendikalar alternatif çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Resmi törenin ardından Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende Cumhuriyetin kuruluşunun 101’nci yılı nedeniyle çelenkler sunuldu.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Alternatif Çelenk Sunma töreninde daha sonra CHP İl Başkanlığı ile birlikte Demokrat Parti başta olmak üzere dernekler, vakıflar, sivil toplum kuruluşları ve akademik odalar anıta çelenk sundu. Tören yapılan konuşmaların ardından son buldu.

 

SERKAN SARI: “CUMHURİYETİMİZİN DEĞERLERİNİ YIKTIRMADIK YIKTIRMAYACAĞIZ”

Törende ilk olarak CHP Milletvekili Serkan Sarı konuştu. Sarı konuşmasında en büyük bayram olan Cumhuriyet Bayramı’nın tüm kesimlerin katılımıyla kutlanması gerektiğinin altını çizdi. Serkan Sarı ayrıca ülke gündemini meşgul eden konular hakkında değerlendirmelerde bulundu. Serkan Sarı şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin 101’nci yılı kutlamalarına hoş geldiniz, şeref, güç verdiniz. Tam bağımsızlık, laik, Türkiye sevdalıları iyi ki buradasınız, iyi ki Atamızın huzurunda hep birlikteyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başlatmış olduğu kurtuluş mücadelesiyle 19 Mayıs’ta başlayan ve Cumhuriyetin ilanıyla taçlanan bu mücadelenin onurunu burada olanlarla yaşıyoruz. Bir de bu onuru anlamayanlar var. Oturdukları cumhuriyetin koltuklarında, onun saltanatını sunanlar ama cumhuriyetin değerleriyle derdi olanlar var. O derdi olanlara buradan hep birlikte sesimizi yükselteceğiz. Dün terör örgütleriyle, bugün tarikat, cemaatlerle yarın kimle gelirlerse gelsinler cumhuriyetimizi ve onun değerlerini ve cumhuriyetin devrimlerini onlara yıktırmadık, yıktırmayacağız.

 

“DÜNÜN MİLLİYETÇİLERİ TERÖRİSTBAŞINI SAVUNUR OLDU”

Biz cumhuriyet sevdalılarıyız. Orada, konforlu koltuklarında terör örgütü sevicileri yapanlara da hesabını sormasını çok iyi biliriz. Bu kentte yaşayanlar Kuvayi Milliye sevdalıları Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iki mavi gözünün ışığında yürüyen, onun askerleri olarak kendini milliyetçi olarak atıfta bulunup kürsülerde ahkam kesip terör örgütü temsilcilerini meclise çağıranlardan da hesap sorarız. Siz kimsiniz ki eli kanlı terör örgütü liderlerine aklayarak, paklayarak meclise çağırıyorsunuz. Bu ne hadsizliktir. Bu cumhuriyeti Misak-ı Milli sınırlarımıza, ay yaldızlı bayrağımıza kast edenlere destek oluyorsunuz. Olamazsınız, müsaade etmeyiz. Kuvayi Milliye’nin temsilcileri olarak Cumhuriyet Halk Partisi ve cumhuriyete değer veren bütün siyasi parti temsilcileriyle bir kişi dahi kalsak eğilmedik, eğilmeyeceğiz, cumhuriyetimin değerlerinin bir tanesine dahi el sürdürmeyeceğiz.

 

“FETÖ’YÜ YARATANLAR KOLTUKLARINDA OTURMAYA DEVAM EDİYOR”

Neymiş anayasamızın ilk dört maddesini tartışmaya açıyorlarmış. Be kardeşim sen kimsin? Sen anayasanın değişmez maddelerine el süreceksin, laf söyleyeceksin öyle mi? Sonra da sokağa çıkıp bu ülkede yöneticilik yaptığını iddia edeceksin. Yok efendim yok. Dün terör örgütlerinden medet umuyorlardı. Kol kola, el ele birbirlerine ağıtlar düzüyorlardı, gözyaşları döküyorlardı. FETÖ terör örgütünü yaratan da, var eden de, bu ülkenin başına bela edenler de hala koltuklarında oturuyorlar. O oturdukları koltuklarından onları indirecek de siz Atatürkçüler, cumhuriyet sevdalıları olacaksınız. Siz yarınlarımızın teminatısınız ve hep birlikte bu ışığı Türkiye’nin dört bir yanına yayacağız.

Onların derdi belli, onlar saltanat düşkünüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk saltanatı yıkıp cumhuriyeti ilan ettiği için sanıyorlar ki hepsi padişah olacak. Sanıyorlar ki hepsi saray şürekası olacak. Bilmiyorlar ki kul oldular, kul yaşadılar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde hep birlikte millet olduk. Ümmet olmaktan kurtulup bu milletin bir parçası, bir bireyi, onurlu, yürekli bir ferdi olduk Bir birey olarak hakkımızı, hukukumuzu, yasamızı, devrimlerimizi, çocuklarımızı, kadınlarımızı ve yarınlarımızı kimseye kurban etmeyeceğiz.  Bugün yarattıkları tahribatın bedelini önce çocuklarımız ödüyor hatta canlarıyla ödüyor. Kadınlarımız ödüyor sokakta. Hatta gençlerimiz uyuşturucu baronlarının piyonu olmuş haldeler. Görüyorsunuz yaşanan karmaşayı, nereyi tutarsak elimizde kalıyor. Aklınıza gelen her konuda bir çürümüşlük, bir kokmuşluk var. Bunun mimarı da iktidarda oturan Recep Tayyip Erdoğan’dır.

 

“AYAGA KALKMA ZAMANI GELDİ”

Şimdi ayağa kalkma zamanıdır. Görüyorsunuz ki bir uyanış, bir aydınlanış, bir yükseliş, bir kurtuluş başladı. Bu kurtuluşu iktidarla taçlandırma zamanı. Bugün sizlerin desteğiyle Büyükşehir, Karesi, Altıeylül belediye başkanlarımız göreve geldiler. Yerelde değişimi hep birlikte sağladık. Bakın bayramlarımızı ne kadar güzel kutluyoruz. Kafanızı kaldırıp bakın Türk bayraklarıyla, Atatürk posterleriyle donatılmış kentte hep birlikte gururla yürüyoruz. Şimdi ülkemizin dört bir yanında omuz omuza bu gururu yaşama ve yaşatma zamanıdır.”

 

ERDEN KÖYBAŞI; “HALKIN BAYRAMINI HALKLA KUTLAMIYORLAR”

CHP İl Başkanı Erden Köybaşı da konuşmasında Cumhuriyetin faziletlerinin ne kadar değerli olduğunu belirtti. Köybaşı şunlara dikkat çekti:

“Bugün burada 101 yıl önce temelleri atılan cumhuriyetin yıldönümünü kutlamak için toplandık. Maalesef devlet erkanı halkından kaçar şekilde iki tane çelenk koyup halkın bayramını halkla kutlamaktan imtina edip çekip gitmişler. Neymiş yarın tebrikleri kabul edeceklermiş. Beyefendi gelin tebrikleri burada kabul edin de bu halk sizi burada tebrik etsin. Ne işimiz var bizim sizin valilik binanızda. Buraya geleceksiniz, burada halkla birlikte olacaksınız. Tam bir saray düzeni, tam bir seçkinci düzenle halktan kopuk, uzak bir zihniyet var. Ama çok değil inşallah yakında Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında sosyal devletin nasıl olduğunu, halkla bütünleşmenin nasıl olduğunu, cumhurun devletiyle nasıl kucaklaştığını hep birlikte göstereceğiz.

 

“CUMHURİYET FAZİLETTİR”

Cumhuriyet; bağımsızlığın, eşitliğin, adaletin, ulusal egemenliğin bayramıdır. Cumhuriyet; yokluklar içinde başlatılan bir özgürlük ve bağımsızlık hareketinin tacıdır. Cumhuriyet yalnızca bir yönetim biçimi değil bir halkın iradesinin, eşitliğin, adaletin, bağımsızlığın sembolüdür. Cumhuriyet, kadınların, gençlerin, işçilerin, emekçilerin bayramıdır. Bugün cumhuriyeti korumak için çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Ne kadar mutlu ki bize yaklaşık 30 kişiden fazla sivil toplum kuruluşu, oda ve siyasi partilerden dostlar buraya çelenkelrini sundular. Biraz evvel çekip giden devlet erkanının bunu görmesini isterdim. Devlet erkanı bunu görsün. Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunu çiçek tarlasına çeviren yurttaşları görsün. Maalesef hala bunlardan uzak, bunlardan ayrı yaşıyoruz.”

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Alternatif törende iktidara sert sözler
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!