Başak Cengiz’i samuray kılıcıyla öldüren katilin cezası belli oldu!

İstanbul’da 28 yaşındaki Mimar Başak Cengiz’in samuray kılıcı ile öldürülmesine ilişkin dava sonuçlandı.

Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla öldüren katilin cezası belli oldu!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da 28 yaşındaki Mimar Başak Cengiz’in öldürülmesine ilişkin dava sonuçlandı.

Can Göktuğ Boz’un, Cengiz’i samuray kılıcıyla ağır yaraladığı ve ardından hayatını kaybetmesine neden olduğu olayda, Boz’a ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 5 yıl hapis cezası verildi.

Olay, İstanbul Ataşehir’de bulunan lüks bir sitede meydana geldi. Tek başına yaşayan Can Göktuğ Boz, sokakta karşılaştığı Başak Cengiz’e, yaklaşık 75 santimetre uzunluğundaki samuray kılıcıyla saldırarak ağır yaraladı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Boz, Cengiz’e arkadan yaklaşarak hiçbir şey söylemeden kılıcıyla peş peşe saldırdı.

Ağır yaralanan genç kadın, özel bir hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yargıtay’dan Cezaya Onay

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 22 Nisan 2022’de verilen ceza kararını inceledi ve Boz’a “canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onayladı. Ayrıca, Cengiz’e yardım etmeye çalışan Kaan Ağaca’ya tehditte bulunması nedeniyle verilen 4 yıl hapis cezası ile “ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletleri satın alma, taşıma veya bulundurma” suçundan verilen 1 yıl hapis cezası da onandı.

Deliller ve Savunmalar

Dairenin kararında, Boz’un samuray kılıcı ile eylemini gerçekleştirdiği ve Cengiz’in vücudunda 12 kesici delici alet izine rastlandığı belirtildi. Sanık Can, savunmalarında “canı sıkıldığı ve mutsuz olduğu için kolay olmasını gözetip bir kadın hedef almaya karar verdiğini” ifade etti.

Kararda ayrıca, olay günü Boz’un evinden aldığı samuray kılıcıyla Cengiz’e saldırdığı ve maktulün direnişine rağmen eylemine devam ettiği, bu esnada kendisini engellemeye çalışan Ağaca’ya da “Yaklaşma, sana da saplarım!” diyerek tehditte bulunduğu vurgulandı.

Bu cinayet, toplumda büyük bir infiale yol açarken, adaletin tecellisi için yürütülen süreç dikkatle takip ediliyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Başak Cengiz’i samuray kılıcıyla öldüren katilin cezası belli oldu!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!