27 Ekim 1988 Perşembe: Vergilendirmede yapılandırma şart

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Politika Gazetesi, 27 Ekim 1988 Perşembe günü yayımlanan sayısında, hayat standardına göre vergilendirmeyle ilgili haberi manşete taşımış. “Hayat standardı esasına göre vergilendirmede gruplandırma olmazsa mükellefler perişan olur” başlıklı haberde. Muhasebeci ve Mali Muşavirler Odası Başkanı Ragıp Keskin’in açıklamalarına yer verilmiş.

 

 

Manşet haberin detayında şu bilgiler yer alıyor: “Hayat Standardı esasına göre vergilendirme birden fazla farklı gelir düzeyindeki iş sahiplerinin eşit olarak vergilendirilmeleri sonucu büyük adaletsizlikler olacağı belirtildi. 2’inci sınıf iş sahiplerinin işletme esasına göre defter tutmaları nedeni ile bu gruptaki kişiler için aynı ölçüde hayat standardı uygulanmasına karşı çıkan ve örneğin bu yıl en az 4 milyon lira civarında uygulanması beklenen hayat standardı konusunda, Mali Müşavir ve Muhasebeciler Derneği Başkanı Ragıp Keskin açıklama yaptı. Keskin, ‘Halen yürürlükteki hayat standardı uygulansa, oto tamircisi, terzi, bakkal, kahveci, 4 milyon lira net kazanç temin etmediği halde, yasa gereği 4 milyon lira üzerinden vergilendirilecek. Yeni işe başlayan serbest meslek erbabı doktor, avukat, mühendis, muhasebeci ile yıllardır bu işi yapan meslek erbabı da bir tutulup aynı ölçüde vergilendirilmesi haksızlıktır. Hatta bu kişilerin ticari faaliyet gösterdiği çevrede dikkate alınmalıdır’ diye konuştu.”

Birinci sayfadaki diğer haber başlıkları: “Pamuklu Dokuma davasına dün devam edildi. Bilirkişinin incelemesi sürüyor. Duruşmada protokol ele alındı”, “Oynatılan film ve video filmlerinin bandrolüne hassasiyet istendi”, “Hasan Baba Çarşısı elden çıkmış olur.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
27 Ekim 1988 Perşembe: Vergilendirmede yapılandırma şart
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!