25 Ekim 1988 Salı: Bit konusunda önleme gerek yokmuş

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Politika Gazetesi 25 Ekim 1988 Salı günü yayımlanan sayısında, Balıkesir’deki ilkokullarda görülen bitlenmenin yetkililer tarafından önlem alınmayacak düzeyde olmasını açıklamasının ardından manşete taşıyarak ilgilileri eleştirmiş.

 

 

“Bit konusunda ayrıca önleme gerek yokmuş başlıklı manşet haberde şu ifadeler kullanılmış: “İlkokul öğrencilerinde görülen bitlerin zararlı olmadığı ifade edildi. Şehrimizde pek çok okuldaki öğrencilerde bit görülmesi ile ilgili olarak yeniden bilgilerine başvurduğumuz yetkililer konunun büyütülmemesi gerektiğini görülen bitlerin baş biti olduğunu ve bu yüzden aileler dışında bir önlem alınması gerekmediğini söylediler. Okurlarımızın hatırlayacağı gibi geçen hafta okullardaki öğrencilerin bit içinde olduğunu ve okul idarecilerinin velileri gerekli ilaçları eczanelerden alarak çocukların ilaçlanması için uyardıklarını belirten bir haber yayınlamıştık. Konuyu daha sonra çeşitli yönleriyle takip eden arkadaşlarımız, hiçbir önlem alınmadığını ve bundan böyle de yeni önlem alınması için hiçbir girişimde bulunulmadığını saptamışlardı. Nitekim dün son olarak bilgisine başvurduğumuz bir yetkili, görülen bitlerin baş biti olduğunu, bu yüzden zararsız olup ilave bir önlem almaya gerek görülmediğini söyledi. Ancak bu işin bir yanıdır. Bitin her zaman bit olmadığı, zararlı ve zararsız diye ikiye ayrıldığı böylece ortaya çıktı. Asıl önemli nokta velilerin öğrencilerin temizliğini, gaz, DDT ve aerosol cinsi haşere öldürücülerle yapmaya çalışmaları ve bu arada eczanelerde satılan benzenli ilaçlarla yapmalarıdır. Bu tip ilaçların kanserojen ve zehirli olduğu tıbben kanıtlanmıştır.”

Birinci sayfadaki diğer haber başlıkları: “Evden eve posta servisi kuruluyor”, “Elektrik kuyruğu bir can daha aldı.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
25 Ekim 1988 Salı: Bit konusunda önleme gerek yokmuş
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!