Starbucks satışlarında boykot etkisi sürüyor!

ABD’li kahve devi Starbucks, temmuz-eylül döneminde küresel satışlarında yüzde 7'lik bir düşüş yaşadı.

Starbucks satışlarında boykot etkisi sürüyor!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li kahve devi Starbucks, temmuz-eylül döneminde küresel satışlarında yüzde 7’lik bir düşüş yaşadı.

Şirket, üst üste üçüncü çeyrekte de gerileme kaydederek zorlu bir mali tabloyla karşı karşıya kaldı. Starbucks, mali takvimine göre 29 Eylül’de sona eren bu üç aylık dönemi dördüncü çeyrek olarak kabul ediyor ve resmi bilançosunu önümüzdeki hafta açıklayacak.

Açıklanan ön finansal verilere göre, şirketin küresel karşılaştırılabilir mağaza satışları yüzde 7 azaldı. Hisse başına kar ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 düşüşle 80 sent seviyesine geriledi. Şirketin 2024 mali yılı boyunca genel satışları da yüzde 2’lik bir azalma gösterdi.

Yönetim değişikliği ve küresel ekonomik koşulları göz önüne alan Starbucks, 2025 mali yılına ilişkin beklentilerini ise askıya aldığını duyurdu.

“Trafikteki Düşüş Verimlilik Çabalarını Aştı”

Starbucks’tan yapılan açıklamada, özellikle Çin’deki makroekonomik zorluklar ve artan rekabetin, küresel çapta müşteri trafiğinde belirgin bir düşüşe yol açtığı belirtildi. Şirketin Mali İşler Direktörü Rachel Ruggeri, yapılan yatırımlara rağmen müşteri sayısındaki azalmayı durduramadıklarını ifade etti. Ruggeri, verimlilik çalışmalarının devam ettiğini ancak düşen trafiğin etkisini tam olarak dengeleyemediklerini söyledi ve şirketin toparlanma sürecinin zaman alacağını ekledi.

İsrail Boykotunun Etkisi

Starbucks, aynı zamanda İsrail’e verdiği destek nedeniyle çeşitli protestolar ve boykotlarla karşı karşıya kaldı. Özellikle Orta Doğu’daki mağazalarda satışların olumsuz etkilenmesi, geçen yılın ekim-aralık döneminde şirketin yıllık satış beklentilerini düşürmesine neden olmuştu. Starbucks’ın bu olumsuz etkiler sonucu son üç çeyrekte satışları sürekli gerileme gösterdi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Starbucks satışlarında boykot etkisi sürüyor!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!