Bitcoin 70 bin dolar sınırında! Yükseliş sürer mi?

ABD ETF’lerinde tutulan Bitcoin miktarının yeni bir rekor seviyeye ulaşmasıyla Bitcoin fiyatı 70 bin dolar sınırına yaklaşmaya başladı.

Bitcoin 70 bin dolar sınırında! Yükseliş sürer mi?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son altı günde spot ABD ETF’lerinde tutulan Bitcoin miktarının yeni bir rekor seviyeye ulaşmasıyla Bitcoin fiyatı 70 bin dolar sınırına yaklaşmaya başladı.

Spot ABD ETF’lerinde tutulan Bitcoin’lerin toplam değeri, 69 bin dolar seviyesinin üzerinde test edilerek dikkat çekici bir artış gösterdi.

18 Ekim Cuma günü ABD’deki spot Bitcoin ETF’lerine toplam 273,7 milyon dolar, spot Ether ETF’lerine ise net 1,9 milyon dolar giriş sağlandı. ABD merkezli 12 spot Bitcoin ETF’i, Ocak ayındaki lansmanlarından bu yana en yüksek toplam net varlık değerine ulaştı ve bu durum yeni bir rekor kırdı.

Spot ETF’lerdeki artışın etkisiyle Bitcoin, 66 bin 500 dolar seviyesindeki orta noktayı aşarak güçlü bir ivme kazandı ve 68 bin 300 dolara kadar yükseldi. Ardından 69 bin 500 dolara kadar çıkan Bitcoin, bugün saat 10:00 itibarıyla 68 bin 735 dolardan işlem gördü.

Ethereum ise 2 bin 640 dolardan aldığı destekle 2 bin 760 dolara kadar yükseldi, ancak bu seviyeden gelen satış baskısı sonucu fiyat 2 bin 720 dolara kadar geri çekildi. Saat 10:00 itibarıyla Ethereum, 2 bin 735 dolar seviyelerinde işlem görmekte.

Yükseliş Sürecek Mi?

Analistler, Bitcoin’in mevcut gücünü koruyabilmesi durumunda 70 bin dolardaki önemli direnç seviyesini aşma potansiyeline sahip olduğunu belirtiyor. Eğer bu seviye yukarı yönlü geçilirse, yükseliş trendinin 72 bin dolara kadar devam edebileceği, bu bölgede de satış baskısının aşılması halinde fiyatın 73 bin 750 dolara ulaşabileceği öngörülüyor.

Yeni bir zirve gerçekleşmesi halinde, Bitcoin’in 80 bin dolar seviyelerine doğru hızlı bir ralli yapabileceği ifade ediliyor.

Ancak, Bitcoin 70 bin dolar seviyesini geçemezse, fiyatın yeniden 66 bin 500 dolardaki orta noktaya geri çekilme yaşaması olası. Bu seviyede tutunamaması durumunda ise 63 bin 500 dolardaki 200 günlük hareketli ortalamaya kadar bir düzeltme yaşanabileceği değerlendirilmekte. Böyle bir düzeltmenin, piyasalardaki kısa vadeli beklentileri yeniden şekillendirebileceği vurgulanıyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Bitcoin 70 bin dolar sınırında! Yükseliş sürer mi?
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!