Baro seçimlerinde ‘İstiklal Marşı’ krizi!

İstanbul Barosu’nun 2024-2026 dönemi başkanlık seçimlerinde, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen genel kurulda beklenmedik bir gerilim yaşandı.

Baro seçimlerinde 'İstiklal Marşı' krizi!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Barosu’nun 2024-2026 dönemi başkanlık seçimlerinde, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen genel kurulda beklenmedik bir gerilim yaşandı.

Seçim öncesi gerçekleştirilen 126. Genel Kurul Toplantısı’nda bazı avukatlar, Divan Başkanı Bahri Bayram Belen’in açılışta İstiklal Marşı’nı okutmadığını belirterek itirazda bulundu.

İtiraz ve Gerginlik

Toplantının devam ettiği sırada, bazı avukatlar Divan Başkanı Belen’e açılışta İstiklal Marşı’nın okunmaması nedeniyle tepki gösterdi. Bunun üzerine Belen, durumu yatıştırmak için İstiklal Marşı’nın yeniden okunup okunmaması konusunu genel kurula sundu.

Oylama ve Çözüm

Yapılan oylamada, katılımcıların büyük çoğunluğu İstiklal Marşı’nın tekrar okunması yönünde oy kullandı. Oylamanın ardından İstiklal Marşı yeniden okundu ve gerginlik sona erdi.

Avukatlar, bugün baro başkanını belirlemek için oy kullanmak üzere sandık başına giderken, bu olay seçim sürecine damgasını vurdu.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Baro seçimlerinde ‘İstiklal Marşı’ krizi!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!