20 Ekim 1988 Perşembe: Pamuklu Dokuma TBMM gündemine götürüldü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Politika Gazetesi, 20 Ekim 1988 Perşembe günü yayımlanan sayısında, Pamuklu Dokuma Fabrikası’nın uzun zamandır kapalı olmasını, işçi ücretleri ile sigorta primlerinin ödenmemesinin Türkiye Büyük Millet Meclisine gündemine getirilerek soru önergesi verilmesini manşet haber olarak vermiş.

 

 

“İşçilerin içine düşürüldüğü durumdan kurtulmaları için neler düşünülmektedir” başlıklı manşet haberde şu bilgiler aktarıldı: “Balıkesir SHP Milletvekili Önder Kırlı Pamuklu Dokuma Fabrikasının üretime açılması için düşünülüp düşünülmediği konuları üzerinde Başbakan Turgut Özal’dan yazılı cevaplanması istemi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir önerge sundu. Kırlı’nın verdiği önerge aynen şöyle: 1- İşçileri 1985 Eylülünden bu yana maaşlarını alamayan Kasım 1985 ayından itibaren ücretli izinli olarak işyerlerinden çıkartılan Balıkesir Pamuklu Dokuma Fabrikasının hükümetçe verilen müteaddit sözler doğrultusunda eski üretim birimleriyle açılması düşünülmekte midir? 2- Balıkesir’in ilk sanayi tesislerinden olan ve Ziraat Bankası, İş Bankası, Sümerbank’ın büyük ortaklarından olduğu Pamuklu Dokuma Sanayiine hükümetinizce Toprak Holdinge yapıldığı biçimde Toplu Konut Fonundan aktarma yapılarak tesisin kendisini kurtarma projesinden vazgeçildiği doğru mudur? 3- Sayın başbakan Balıkesir’e geldiğinde halkın önünde Pamuklu Dokuma işçilerine ‘hükümet sizinle ilgilenecektir’ sözünü vermişti. Aradan 3 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen ücret alamayan başka bir işte çalışamayan işçilerin içine düşürüldüğü durumdan kurtulmaları yolunda sayın başbakanın verdiği söz doğrultusunda ne gibi bir uygulama düşünülmektedir? Düşünülmüyorsa başbakan sözünden vaz geçmiş midir?”

Birinci sayfanın diğer haber başlıkları: “Sınav maratonu 25 Ekimde Fen liseleri birinci basamak sınavı ile başlıyor”, “Ayvalık, Burhaniye en karlı ilçeler oldu. Balıkesir’in 1988 turizm kazancı 1 milyar”, “Kızılay yönetimi görev bölümü yaptı”, “Vakıfla ilgili haber geniş ilgi uyandırdı”, “Burhaniye yeni kitaplığa kavuşuyor”, “Nihal Mintaş annesini kaybetti.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
20 Ekim 1988 Perşembe: Pamuklu Dokuma TBMM gündemine götürüldü
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!