Her bin kişiden 3’ü uyuşturucu kullanıyor!

“İstatistiki veriler gösteriyor ki ülkemizde her 1000 kişiden 3’ü uyuşturucu madde kullanırken, 1’i ise ticaretini yapıyor. Her yıl tonlarca uyuşturucu madde, milyonlarca uyuşturucu hap ele geçiriliyor. Bunlar, korkunç sayılar. Sokaklarımız güvenli değil; gençlerimiz zarar görüyor, toplum çok büyük risk altında."

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Türkiye’de her geçen gün uyuşturucu kullanımı ve ticareti ile uyuşturucudan kaynaklı suç oranlarının arttığını belirterek, “İstatistiki veriler gösteriyor ki ülkemizde her 1000 kişiden 3’ü uyuşturucu madde kullanırken, 1’i ise ticaretini yapıyor. Her yıl tonlarca uyuşturucu madde, milyonlarca uyuşturucu hap ele geçiriliyor. Bunlar, korkunç sayılar. Sokaklarımız güvenli değil; gençlerimiz zarar görüyor, toplum çok büyük risk altında. Gerçek beka sorunlarımızın biri ne yazık ki bu uyuşturucu belası. Daha birkaç gün önce İstanbul’da uyuşturucunun nasıl bir vahşete yol açtığını gördük. Toplumu bu illetten korumak için topyekûn mücadele şart.” dedi. 

 

DEVA Partili Hasan Karal, uyuşturucu madde verileriyle ilgili bir açıklama yaptı. Bugün, dünya genelinde ve Türkiye’de tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar çok ve çeşitli uyuşturucu türü bulunduğunu belirten Milletvekili Karal, özellikle son yıllarda geleneksel uyuşturucuların yanı sıra kimyasal yöntemlerle üretilen sentetik uyuşturucuların ortaya çıkmasıyla madde kullanımında büyük artış olduğuna dikkat çekti.

 

“Uyuşturucu ile mücadelede daha etkili politikaların geliştirilmesi gerekiyor”

Uyuşturucuyla mücadelenin sadece bir güvenlik meselesi olmadığını, aynı zamanda toplumun sağlığını ve geleceğini yakından ilgilendiren bir konu olduğunun altını çizen Karal, “Ülkemiz, ne yazık ki coğrafi konumu nedeniyle uyuşturucu kaçakçılığı rotasında yer alıyor. Buna bağlı olarak istatistikler de gösteriyor ki ülkemizde uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı her geçen gün artıyor. Bu nedenle, bu sorun tüm boyutlarıyla ele alınmalı ve bütüncül bir yaklaşımla mücadele edilmeli. Son günlerde uyuşturucu kullanımı ve uyuşturucudan kaynaklı yaşanan acı olaylar hepimizi derinden yaraladı. Bu nedenle, uyuşturucu ile mücadelede daha etkili politikaların geliştirilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

 

2023’te 322 bin 938 kişiye uyuşturucudan işlem yapıldı

Milletvekili Hasan Karal, uyuşturucu ticaretinin bir insanlık suçu olduğunu vurguladı. Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’nün verilerini paylaşan Karal, Türkiye’de 2023 yılında 228 bin 889 kişi hakkında “uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak”, 94 bin 49 kişi hakkında ise “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan soruşturma yürütüldüğünü, toplam 322 bin 938 kişi hakkında uyuşturucu suçlarından işlem yapıldığının istatistiklere yansıdığını belirtti.

 

“Gerçek beka sorunlarımızın biri ne yazık ki bu uyuşturucu belası”

Adalet Bakanlığı verilerinin, yıllara göre uyuşturucu madde ticareti ve kullanımında artış olduğunu gözler önüne serdiğini ifade eden Karal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İstatistiki veriler gösteriyor ki ülkemizde her 1000 kişiden 3’ü uyuşturucu madde kullanırken, 1’i ise ticaretini yapıyor. Bunun yanı sıra İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göreve başladığından bu yana 163 ton uyuşturucu madde, 79 milyon uyuşturucu hap ele geçirildiğini açıkladı. Bunlar, korkunç sayılar. Sokaklarımız güvenli değil; gençlerimiz zarar görüyor, toplum çok büyük risk altında. Daha birkaç gün önce İstanbul’da uyuşturucunun nasıl bir vahşete yol açtığını gördük, iki yavrumuzu kaybettik. Gerçek beka sorunlarımızın biri ne yazık ki bu uyuşturucu belası. Sadece polis operasyonlarıyla bu sorunun çözülemeyeceği aşikar. Yavrularımızı, vatandaşlarımızı, tüm toplumu bu illetten korumak, tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte hepimizin asli görevi olmalı. Bu nedenle uyuşturucu belası ile topyekun mücadele şart. Aksi halde gidişat hiç iyi değil.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Her bin kişiden 3’ü uyuşturucu kullanıyor!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!